HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gerçek hoşgörüyü İslam'da buldum

Kaynak: OZEL
Gerçek hoşgörüyü İslam'da buldum

RAMAZAN 2012 Haberleri  / OZEL

Prof. Dr. Masala: Bugün Yunan, Ermeni ve Süryaniler, Türklerin hoşgörüsü sayesinde yine Hıristiyandırlar, yine ana dillerini konuşabiliyorlar

İtalya'da artık kabul edilen bir gerçek var ki; o da İslam'ın en hızlı yayılan din olduğu... İtalyan hükümeti medyayı bu konuda aydınlatmak için şubat ayında üç günlük bir sempozyum düzenledi. Ülkenin önde gelen gazete ve televizyonlarının muhabir ve editörleri, İslam dünyası hakkında uzmanlığı ile tanınan akademisyen ve yazarlarla bir araya getirildi. Hükümetin hedefi ise şu: Medyanın Müslümanları rencide edecek haberler yapmamaları. Daha açık ifadeyle 150 bini İtalyan asıllı 1.5 milyon Müslüman'ın da birer Hıristiyan gibi kabul görmesi... Ülkedeki İslamiyet'in yayılış hızı da geçtiğimiz yıllara göre önemli miktarda artmış durumda. Bir yılda Müslümanlarla İtalyanlar arasında kıyılan nikâh sayısı ise 20 bini aşmış durumda. nbsp;İtalya'da İslâm'a yönelen her kültürden insanı görmek mümkün. İslamiyet'le şereflenen Ordinaryüs Prof. Dr. Anna Masala da onlardan biri. O, gayet iyi Türkçe bilen yüzlerce eser yazmış Osmanlı ve Türkiye aşığı bir ilim insanı. Mimiklerimize, esprilerimize hatta Karadeniz şivesine kadar bize vakıf birisi. Prof. Dr. Anna Masala kendi ifadesiyle; "Ben Hıristiyan bir ülkede, hatta Hıristiyanlığın merkezi olan Roma'da doğdum; ama, bir oryantalist, bir Doğu bilimci olarak yeryüzündeki diğer dinleri de tanıma fırsatını buldum" diyor. "Gençliğim sizinle başladı ve ölene kadar da devam edecek. Ben manevi bir Türk'üm" diyen Prof. Dr. Masala; kültürümüzden, edebiyatımıza ve tarihimize kadar çok köklü medeniyete sahip olduğumuzu söylüyor ve ekliyor: "Türk olduğunuz için çok şanslısınız. Bu muhteşem kültüre sahip çıkın ve gelecek nesillere özenle aktarın..." Hayallerini kurduğu hoşgörüyü Türk Müslüman tarihinde bulduğunu kaydeden Masala, "Osmanlı İmparatorluğunun bütün milletlere, bütün gayrimüslimlere dillerini, âdetlerini ve bilhassa dinlerini koruma imkânını veren hoşgörüsünü gördüm. Bazı yalancı tarihçilerin ne dedikleri beni ilgilendirmiyor. Meselâ, çok iyi bilirim ki, bugün Yunanlı, Ermeni, Süryani ve Balkan milletlerinin bir kısmı Müslüman Türklerin hoşgörüsü sayesinde yine Hıristiyandırlar, yine ana dillerini konuşabiliyorlar" diyor. Türkiye'yi tanımanın kendisi için büyük bir şans olduğunu kaydeden Masala, "Türkiye'de doğup Türk kültürüyle büyüdünüz. Ben sizin sevdiğiniz şeyleri uzun yıllar çalışarak, okuyarak, sohbet ederek öğrendim. Türkiye tarihi beynime işledi. Şimdi Türkiye adı kalbimdedir" ifadelerini kullanıyor.

Gençler manevi zenginlik arıyor

26 yaşında Müslüman olan İtalyan vatandaşı Nabila Fowles-Gutierrez, Hıristiyanken hayatında hep bir şeylerin eksik gittiğini söylüyor. Allahü teâlâya devamlı, "Bana doğru ibadeti göster" diye dua ettiğini belirten Gutierrez, "Aradıklarımı ziyaret ettiğim İslam Kültür Merkezi ve verdikleri kitaplarda bulunca İslam ile şereflendim. İslam'ın bütün peygamberleri Allah'ın elçisi olarak kabul etmesi benim için çok önemliydi" diyor. Yeni İtalyan kuşakların dinden gitgide uzaklaştığını belirten Gutierrez, "Gençler manevi zenginlik arıyor. nbsp;Bu olmayınca da kişisel çıkarlar öne çıkıyor ve huzur diye bir şey kalmıyor" diyor.


---------------------------
Hadis-i Şerif
Ramazan orucu farz, teravih sünnettir. Bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur. [Nesâî] nbsp; nbsp;Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir. [İ.Mansur]
---------------------------


Su içme âdâbı...


Suyu Besmele ile üç nefeste içmeli, her nefeste ağzını bardaktan çekmelidir. Peygamber efendimiz de böyle yaparlardı. Birinci nefeste Rabbine, verdiği nimet sebebiyle şükretmeli, ikinci nefeste, kendisine ortak olmaması için Allahü teâlâya şeytandan sığınmalı, üçüncü nefeste içtiği suyun şifâ olması için Allahü teâlâya niyazda bulunmalıdır. nbsp;Her nefesin sonunda da Allahü teâlâ'ya hamd ederse, "Elhamdülillah" derse içtiği su, diğer su içmesine kadar karnında tesbîh eder. Hadîs-i şerîfte: "Günahı çok olan, çok su dağıtsın" buyurulmuştur. Peygamberimiz buyurdu ki: "Su içeceğiniz vakit, ayakta içmeyiniz! Vücudunuza zararlıdır. Yalnız abdestten artan su ve zemzem-i şerif ayakta içilir"

Gerçek hoşgörüyü İslam'da buldum


RAMAZAN 2012
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...