Öğrenciye iyi haber

Öğrenciye iyi haber

GÜNDEM Haberleri

Ankara 12. İdare Mahkemesi, bütün derslerinden başarılı olmasına rağmen devamsızlıktan sınıfta kalan öğrenciyi, "Bu öğrenci kalamaz" diyerek haklı buldu. Mahkeme, öğrenci ve ailesini uyarmadığı için okul idaresi hakkında da işlem yapılmasını istedi.

Tüm derslerinden başarılı olduğu halde devamsız yaparak sınıf tekrarına düşen öğrencilere müjdeli haber Ankara 12. İdare Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, tüm derslerinden başarılı olmasına rağmen devamsızlıktan sınıfta kalan öğrenciyi, "Bu öğrenci kalamaz" diyerek haklı buldu, görevini yerine getirmediği, devamsız öğrenci ve ailesini uyarmadığı için de okul idaresi hakkında da işlem yapılmasını istedi. Ankara Sancak Lisesi 12. sınıf öğrencisi Nimet Sedef Emingül, tüm derslerinden geçmesine rağmen 46.5 gün devamsızlığı olduğu için devamsızlıktan kaldı. Mahkeme, Emingül'ün tüm derslerden başarılı olduğunu ve devamsızlıktan kalamayacağını belirtirken, okul idaresinin öğrencinin devamsızlık yaptığı 46 gün boyunca öğrenciye ve aileye ulaşmadığı, ihtarda bulunmadığı için görevlerini ihmal ettiğine karar verdi.
MEB, mahkeme kararın emsal kabul ederek, diğer öğrenciler arasında haksızlık yapılmaması için bu sene başarılı ama devamsızlıktan kalan öğrencilere sınıf geçirilmesine karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, okullara bir yazı göndererek, söz konusu mahkeme karanının hakkaniyet ilkelerine uygun olması açısından mezun durumda bulunan tüm 12. sınıf öğrencilerinin de aynı uygulamadan yararlandırılması ve tesis edilen işlemde kusuru bulunan okul yöneticileri ve diğer ilgililer hakkında gerekli idari işlemlerin yapılmasını istedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...