HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'de 56 kişi daha öldü

Kaynak: İHA
Suriye'de 56 kişi daha öldü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye ordusunun bugün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 56 kişi öldü.

nbsp;##tgvideo##


Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordunun bugün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 56 kişinin öldüğünü duyurdu.

Örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib'te 15, Halep'te 21, Deyru'z Zor'da 5, Hama ve Humus'ta 2'şer, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Rakka, Dera kentinde birer olmak üzere ülke genelinde 56 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bu arada, Halep'te nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi, Halep'in Zahar bölgesinde güvenlik güçlerinin 9 kişiyi kurşuna dizdikten sonra cesetlerini yakarak bir arabaya koyduklarını ve olaya bölge halkının da tanıklık ettiğini ileri sürdü.

Şam'ın Hacer Esved bölgesininde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve Suriye ordusunun bölgeyi helikopterler ve tanklarla bombaladığını aktaran konsey, bölgeden siyah dumanların yükseldiğini, bölgedeki Filistin hastahanesi yakınına 30'dan fazla roket mermisinin düştüğünü ve hastahaneye ait bir ambulansın isabet aldığını ifade etti.

Başkent Şam'ın birçok semtinde ordunun sabah erken saatlerinde baskınlar düzenlediğini dile getiren konsey, Dumeyr beldesine düzenlenen tank ateşi sonucu bölgeden siyah dumanların yükseldiğini belirtti.

Humus'un Rastan ilçesine hava destekli düzenlenen operasyonlarda helikopterlerin yerleşim yerlerini bombalamasında ölü ve yaralıların olduğunu aktaran konsey, güvenlik güçlerinin Humus, Telbise ve Rastan'a ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, atılan havan ve roket mermilerinin yerleşim birimlerine düşmesi neticesinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini, bölgede ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...