Canavara ceza, araç sahibine af

- Güncelleme:
Canavara ceza, araç sahibine af

GÜNDEM Haberleri

Ehliyetsiz kişilere aracını verenlere yazılan 7 bin 200 TL cezaya Anayasa Mahkemesi "DUR" dedi. Artık sadece otomobili emanet alanlar yanacak.

Anayasa Mahkemesi, ehliyetsiz sürücülere verilen ceza ile ilgili önemli bir düzenlemeyi iptal etti. Artık arkadaşa emanet verilen araba baş ağrıtmayacak. Sürücü belgesi olmadığı halde başkasının arabasını alarak trafiğe çıkanlara ceza verilecek ancak aracın tescil plakasına da ceza tutanağı düzenlenmeyecek. Söke 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Karayolları Trafik Kanunu'ndaki düzenlemenin iptali için yaptığı başvuruyu karara bağlayan Anayasa Mahkemesi, kanunun sürücü belgeleriyle ilgili maddesinde yer alan nbsp;"Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir" biçimindeki ibareyi iptal etti. Yüksek Mahkeme'nin iptal ettiği düzenlemeye göre, ehliyetsiz sürücü aynı zamanda aracın da sahibi değilse ayrıca tescil plakası için de ceza tutanağı düzenleniyordu. Mevcut düzenlemeye göre, sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası veriliyor. Ayrıca bu kişiler her defasında 7 nbsp;bin 200 lira TL para cezasıyla da cezalandırılıyorlar. Anayasa Mahkemesi söz konusu düzenlemeyi iptal etmeseydi ehliyetsiz sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da 7 bin 200 TL ceza tutanağı düzenlenecekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...