HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dolar, 1,92'ye gidiyor

Kaynak:
- Güncelleme:
Dolar, 1,92'ye gidiyor

Ekonomi Haberleri  / 

Dolar yeni rekora mı gidiyor? Serbet piyasada 1,87'yi aşan dolar, ocak ayındaki zirve olan 1,92'ye doğru ilerliyor. Tüm zamanların en yüksek fiyatı olan bu seviyenin aşılması halinde dolar, yeni rekor kıracak. Uzmanlar, Avrupa'da işlerin daha da kötüleşmesi, ABD ve Uzakdoğu'dan gelebilecek muhtemel olumsuz haberlerle birlikte yeni rekorun kırılabileceğini öngörüyor, yatırımcıların dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

nbsp;Dolar uluslararası piyasalardaki yükselişini yurt içinde de devam ettirerek bu dakikalarda TL karşısında 1,87 lirayı aştı. nbsp;
nbsp; Merkez Bankası'nın istisnai gün uygulamasına devam etmesiyle güne önceki kapanışa göre düşüşle başlayan dolar 1,86 sınırına kadar gerilemişti. Uluslararası piyasalarda avro/dolar paritesinin bir ara 1,2312'ye kadar gerilemesiyle yurt içinde de yükselişe geçen dolar, 11 Ocak 2012 tarihindenbu güne gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Tüm zamanların en yüksek fiyatı olan bu seviyenin aşılması halinde dolar, yeni rekor kıracak. Uzmanlar, Avrupa'da işlerin daha da kötüleşmesi, ABD ve Uzakdoğu'dan gelebilecek muhtemel olumsuz haberlerle birlikte yeni rekorun kırılabileceğini öngörüyor, yatırımcıların dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...