HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Google'ın patronu Türk ortak arıyor!

Kaynak:
- Güncelleme:
Google'ın patronu Türk ortak arıyor!

Ekonomi Haberleri  / 

Google Başkanı Eric Schmidt'in şahsi fonunun Yönetici Ortağı Coursey: Türkiye'ye yerli ortakla yatırım yapmak istiyoruz.

Google Başkanı Eric Schmidt'in şahsi fonu ABD'li Tommorrow Ventures'un Yönetici Ortağı Coursey, "Türkiye'de yatırım yapmak istiyoruz. Yerli yatırımcı ile ortaklık daha sağlıklı olur" dedi


Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın düzenlediği Türkiye'nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması'na katılan şirketleri incelemek üzere İstanbul'a gelen ve 1 milyar dolarlık bir fon yöneten ABD'li Tommorrow Ventures'un Yönetici Ortağı Court Coursey, "Türkiye'ye ilk kez geliyorum. Çok heyecan verici buldum. Burada geçirdiğim iki günde heyecan verici projelerle karşılaştım" dedi. Batı Avrupa dışında Türkiye'ye en yakın yatırım yaptıkları coğrafyanın Hindistan olduğunu anlatan Coursey, "Burada projelerini dinlediğim şirketler olmasa bile Türkiye'ye yatırım yapmak istiyoruz. Yani şimdi olmasa bile yakın zamanda Türkiye'ye yatırım yapacağımızı söyleyebilirim" dedi.


YERLİYLE BİRLİKTE DAHA İYİ OLUR
Türkiye'yi riskli bir pazar olarak görmediğini söyleyen Coursey, "Yine de yatırım yapacağımız bir Türk şirketine yerli bir yatırımcının da yatırım yapmış olmasını tercih ederim. California'dan sürekli buradaki pazarı takip etmemiz mümkün değil. Bu yüzden ortak olarak olmasak bile yerli yatırımcının da olduğu bir şirket daha sağlıklı olur"
diye konuştu. Tomorrow Ventures'un yeni kurulmuş (start up) şirketlere 100 bin ile 10 milyon dolar arasında yatırım yaptığını belirten Coursey, bunun Türkiye için de geçerli olacağını kaydetti. Dünya genelinde hala etkilerini göstermekte olan küresel krizin
aşılmasında start up'ların önemine dikkat çeken Coursey, "Devletin istihdam oluşturma maliyeti 1.2 milyon dolar, özel sektörün ise 350 bin dolar tutuyor. Start up'larda ise bu rakam çok daha aşağı iniyor. Krizin etkilerinin aşılmasında start up'lar bu anlamda önem taşıyor"
dedi. nbsp;


Coursey, başta Çin olmak üzere Doğu Asya'ya ekonomik güç kayması yaşanmakla birlikte ABD ve Batı Avrupa ile bir denge oluşacağını kaydetti.


Seçkin Ürey / Gazete Habertürk


Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...