Başbakan'dan Kurtulmuş'a "birleşelim" daveti

Başbakan'dan Kurtulmuş'a "birleşelim" daveti

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la bir araya geldi. 11:00'de planlanan görüşme, 11.20'de başladı. Görüşme sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, Başbakan'dan bütünleşme için davet aldığını söyledi. Bu arada; görüşme öncesinde Başbakanlık Resmi Konutu'na bir ciple gelen 4 kişi, Erdoğan'a davetiye vermek istediklerini söyledi. Davetsiz misafirler korumalar tarafından geri çevrildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la bir araya geldi. nbsp;Uzun süredir AK Parti'ye katılacağı yönündeki haberler kamuoyunu meşgul eden Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'la Başbakanlık Resmi Konutu'nda biraraya geldi. Görüşme saat 11.20'de başladı. Yaklaşık bir saat 15 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Başbakan'dan Has Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi için davet aldığını söyledi. Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımızın bizim HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Bu daveti değerlendireceğiz. Yeni Türkiye'nin inşası için bir birleşme imkanı olabilir mi müzakere edeceğiz, sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

##tgvideo##

MAKAM MEVKİ BEKLENTİMİZ YOK
"HAS Parti, yeni Türkiye'nin kurulması için fikirleriyle, görüşleriyle, söylemiyle, üslubuyla, ortaya koymuş olduğu programıyla Türkiye'de yapmış olduğu projelerle ve süreçlere olan katkılarıyla önemli bir boşluğu dolduruyor" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, konuyu partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na götüreceğini söyled. Bu süreçte yeni Türkiye'nin inşası konusunda bir güç birliği, bir güçlenmenin, bir birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini söylediler. Biz de benzer şekilde, bu daveti partimizin kurullarına, Merkez Yürütme Kurulu'na ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğiz. Bizim derdimiz ne Numan Kurtulmuş olarak ne de HAS Parti'de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da zaten bütün Türkiye biliyor. nbsp;

BAŞBAKANLIK RESMİ KONUTU'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR nbsp; nbsp;
nbsp;Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la görüşmesi öncesinde Başbakanlık Resmi Konutu'nda haraketli anlar yaşandı.Erdoğan'ın konuta gelişinden kısa bir süre önce içinde 4 kişi bulunan bir cip, Resmi Konut'un giriş kapısına gelerek içeri girmek istedi. Başbakanlık korumaları telaşla cip sürücüsünün yanına gelerek, aracını çekmesini istedi. Cipte bulunanlar Fatih Medresesi'nden geldiklerini ve Başbakan'a davetiye vermek istediklerini söyledi. Korumaların uyarısı üzerine cip konutun önünden uzaklaştırıldı. Cipte bulunanlar davetiyeyi korumalara verdikten sonra konutun önünden ayrıldı.Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Kurtulmuş'la görüşmesi devam ederken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. nbsp; nbsp; nbsp;

MYK TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA nbsp;HAS Parti MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Merkez Yürütme Kurulumuz toplanmış ve Sayın Genel Başkanımız süreçle ilgili detayları kendileriyle paylaşmıştır. Gelinen nokta itibarıyla konu değerlendirilmiş ve konunun il başkanlarımız ve Genel İdare Kurulu ile paylaşılması uygun bulunmuştur" denildi.

"Sözlerimizin arkasında durarak bütünleşme"


HAS Parti MYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen teklifi değerlendirdi. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında 2 buçuk saatlik toplantıda, Başbakanlık Resmi Konut'ta Başbakan Erdoğan'ın yaptığı teklif masaya yatırıldı. Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın ifadelerini HAS Parti MYK üyelerine aktarırken, Başbakan Erdoğan'ın "Sizleri aramızda görmek bizi sevindirir" dediğini söyledi. Birkaç isim dışında Kurtulmuş ve MYK üyelerinin büyük bölümü davete olumlu cevap verirken, birleşme sürecinde "HAS Parti'nin bugüne kadar söylediği sözlerin arkasında durulması" konusunda görüş birliği oluştu. Buna göre, olası birleşmede HAS Parti söylemlerinin arkasında durulacak. Toplantıda ayrıca teklifin değerlendirilmesi için HAS Parti il başkanları ve Genel İdare Kurulu'nun Pazar günü toplantıya çağrılması kararlaştırıldı. Teklife kesin cevap Pazar günü yapılacak toplantılardan sonra verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...