Şahin: 21 Mart dışında Nevruz'a izin yok

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Şahin: 21 Mart dışında Nevruz'a izin yok

TÜRKİYE Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak, valiliklerin değerlendirmelerini 21 Mart'a göre yaptıklarını belirterek, "21 Mart için yapılan başvurulara, tertip komiteleri açısından sakınca yoksa izinlerini verecek. Ancak 21 Mart'ı değiştirip başka bir mart ayı gününde yapılabilecek etkinliklere de 21 Mart'ın istismarını önlemek bakımından izin vermemişlerdir veya vermeyeceklerdir" dedi.

Bakan Şahin, Reform İzleme Grubu'nun 25. toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. nbsp;
nbsp; Nevruz kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Şahin, şunları kaydetti: nbsp;"Valiliklerimiz değerlendirmelerini 21 Mart'a göre yaptılar. 21 Mart için yapılan başvurulara doğal olarak tertip komiteleri açısından özel bir sakınca yoksa izinlerini verecek. Ancak 21 Mart'ı değiştirip başka bir Mart ayı gününde 21 Mart'ı kutlamak adıyla yapılabilecek etkinliklere de 21 Mart'ın istismarını önlemek bakımından izin vermemişlerdir veya vermeyeceklerdir. Olay tamamen 21 Mart Nevruz günün gününde anlamına uygun şekilde kutlanmasından ibarettir. Öyle olmalıdır, öyle kalmalıdır. Onun dışında yapılması öngörülen birtakım etkinlikler ve amacından sapma olasılığı söz konusu olan etkinliklere valiliklerimiz değerlendirerek karara bağlamaktadırlar, başvuruları cevaplandırmaktadırlar." nbsp;

TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...