Bayraktar: Haksızlık yapanın Allah belasını verir

Bayraktar: Haksızlık yapanın Allah belasını verir

Politika Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde siyasi ayrımcılık gözetmediklerine dikkat çekerek, "Bu işte yolsuzluk olmaz, haksızlık yapanın Allah belasını verir. Çünkü can güvenliği herkesin hakkıdır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bağcılar Belediyesi iftar programında "Şehirleşme ve Kentsel Tasarım" konferansı verdi. Demokrasiyle idare edilen ülkelerde halka rağmen bir şey yapılamayacağını belirten Bayraktar, "Ama demokrasiyle yönetilen yerlerde devlete rağmen de bir şey yapılamaz" dedi. Kentsel dönüşüm yasasının gönüllülük ve halkın rızası esasına göre çıkarıldığını vurgulayan Bayraktar, "Öncelikle vatandaşların binaların depreme dayanıklı olup olmadığını kendilerinin tespit ettirmeleri gerek. Bunun için kira, emlak, ruhsat ve kentsel tasarım yardımı yapacağız" dedi. söyledi. nbsp;

MAL CANIN YONGASI AMA…
Mülkiyet hakkının en tabi hak olduğuna işaret eden Bayraktar, "Mülkiyet hakkı, mal hakkı Anayasa ile teminat altına alınmıştır, fakat hayat hakkı, yaşama hakkı, can emniyeti daha önemli bir haktır. Onun için yasamızın önünde emniyet hakkı, yaşama hakkı var. Biz insanlarımızı afetlerde risk taşıyan bir binada yaşatmak istemiyoruz. Sosyal bir devletin, modern devletin, hukuk devletinin anayasal görevidir" diye konuştu. nbsp;

YANLIŞLIK YAPANIN ALLAH BELASINI VERİR
AK Partili belediyelerin kentsel dönüşüme öncülük ettiklerine dikkat çeken Bayraktar, şöyle devam etti: "Bu işte yolsuzluk olmaz, bu işte haksızlık olmaz, bu işte vatandaşın garip gurebanın hakkını yemek olmaz. Biz Allah'tan korkarız arkadaşlar. Bu işte yanlışlık yapanın Allah belasını verir. Siz bizimle bütünleşin, siz bizi destekleyin, biz de sizle bir birimize sarılmak suretiyle kenetlenmek suretiyle Bağcılar'ı geniş caddeleri olan, geniş meydanları olan, yeşil alanları bol olan bir örnek ilçe haline getirelim." Konferansın ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür plaketi takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...