HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

5 finalist yarışıyor

Kaynak:
5 finalist yarışıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / 

BİRİNCİYE 7 bin euro para ödülü verilecek yarışmanın sonucu, 30 Ekim 2012 akşamı düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Kozmetik ve Kişisel Bakım ile Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş alanında faaliyet gösteren Henkel'in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenlediği sanat ödülü Henkel Art.Award.'un bu yılki finalistleri belli oldu. Viyana Ludwig Vakfı Modern Sanatlar Müzesi (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien) Küratörü Rainer Fuchs başkanlığındaki uzmanlardan oluşan uluslararası jüri heyeti, toplam 931 sanat eseri arasından Estonya, Letonya, Romanya, Rusya ve Sırbistan'dan beş genç sanatçıyı/sanatçı ekibini, büyük ödül adayları olarak seçti. Birinciliği kazanan sanatçıya 7 bin euro para ödülünün yanı sıra, kendi ülkesinde ve Viyana'da bulunan mumok'ta birer kişisel sergi imkânı sağlanacak ve ödülün toplam değeri 35 bin euro olacak. Yarışmanın sonucu, 30 Ekim 2012 akşamında Mumok'ta düzenlenecek ödül töreni galasında açıklanacak.

##tgvideo##

Uluslararası jüri heyetinde, Mumok Müzesi Küratörü Rainer Fuchs'un yanı sıra Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Çağdaş Sanatlar Müzesi Küratörü Nada Beros ile 2009 yılında Henkel Art.Award.'u kazanan Bosna Hersek'li sanatçı Mladen Miljanovic yer alıyor. Jüri Viyana'da bir araya gelerek, 2012 Henkel Art.Award. için yarışacak olan beş kişilik kısa listeyi belirledi. 7 bin euro para ödülünün yanı sıra kendi ülkelerinde ve Mumok müzesinde kişisel sergi açma fırsatını içeren büyük ödülüne aday genç sanatçılar şunlar: Marge Monko (Estonya), Miks Mitrevics (Letonya), Anca Benera ve Arnold Estefan (Romanya), Olga Jitlina (Rusya) ve Katarina Zdjelar (Sırbistan)

Henkel Art.Award. organizasyonunu 2002 yılından bu yana KulturKontakt Austria işbirliği ile gerçekleştiren Henkel CEE Orta ve Doğu Avrupalı sanatçıları eserleriyle birlikte bu yarışmaya katılmaya davet ediyor. Ödül kapsamı 2009 yılında Mumok müzesi ile işbirliği yapılmasını kapsayacak şekilde genişletildi. Müze, ödülü kazanan sanatçılara burada gerçekleştirilecek kişisel bir sergide eserlerini sergileme fırsatı sunuyor. Henkel Sanat Ödülü ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.facebook.com/HenkelArtAward adresinden ulaşılabilir. nbsp;

Genç sanatçılara birinci sınıf başlangıç noktası

Jüri Başkanı Rainer Fuchs değerlendirmeyle ilgili olarak şunları söyledi: "Ülke jürileri tarafından önceden seçilen sanat eserleri, hırslı genç sanatçılar için birinci sınıf bir başlangıç noktası oluşturuyor. Tüm farklılıklarına rağmen, aday gösterilen beş finalist de komünizmin sona ermesinin ardından ülkelerinde yaşanan sosyal ve kültürel değişiklikler konusunda büyük bir duyarlılık gösteriyor. Sanatçılar eserlerinde bir taraftan kendi tarihleriyle yüzleşmelerinin yanı sıra eski ütopyalar ve şu anki gerçeklik arasındaki gerginlikleri yansıtıyorlar. Diğer taraftan ise, içinde bulunduğumuz medya çağında karşılaştığımız iletişim koşullarını ve ütopyaları ele alıyorlar."
nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...