Büyükanıt ve Özkök için soruşturma yolu açıldı

Büyükanıt ve Özkök için soruşturma yolu açıldı

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay tarafından Ergenekon mahkemesine gönderilen andıç belgeleri iki eski Genelkurmay Başkanı'na uzandı. AK Parti'yi kapatmaya yönelik kara propaganda ile ilgili sitelerin Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt döneminde de faal olduğu ortaya çıktı.

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine Genelkurmay tarafından gönderilen hard diskler, eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt hakkında soruşturma başlatılmasının yolunu açtı. 600 bini açılamayan toplam üç milyon belge 2005-2009 dönemini kapsıyor. Ergenekon Davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi naip hakim Hüsnü Çalmuk'un hazırladığı 200 sayfalık rapora göre sitelerin en faal olduğu dönem de bu yıllar. 2005-2006 yıllarında Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök'tü. 2007-2008 yıllarında da emekli orgeneral Yaşar Büyükanıt genelkurmay başkanlığı yapıyordu. Rapora göre, Genelkurmay Bilgi Destek Şubesi tarafından 430 internet adresine çeşitli yayınlar yaptırılarak kamuoyu oluşturma faaliyetleri yürütüldü. Özellikle 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne açılan kapatma davası ile ilgili kara propaganda faaliyetleri dikkat çekiyor. Belgeler arasında darbeye hazırlık faaliyetleri de yer alıyor. Örneğin, 30 Ağustos 2007'de Harekât Başkanlığı için hazırlanan bilgi notunda hükümete müdahale şartlarının olgunlaşmadığı belirtilirken, muhtemel bir darbe için siyasî istikrarsızlık ve ekonomik gerilemeye ihtiyaç olduğu anlatılıyor. İlgili belgelerde bazı medya mensuplarının isimleri de geçiyor. Edinilen bilgilere göre Ergenekon davası karar aşamasında olduğu için dosyaya giren yeni isimler için ayrı bir soruşturma başlatılacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...