HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"İslam medeniyeti artık geri dönüyor"

Kaynak: OZEL
"İslam medeniyeti artık geri dönüyor"

RAMAZAN 2012 Haberleri  / OZEL

"Başta Türkiye olmak üzere 15 Müslüman ülke, bilimsel yatırım ve araştırmalarını büyük oranda artırarak yakında dünyada söz sahibi olacak."



RAMAZAN ÖZEL SAYFASI25 Ramazân 1433 Ekmeleddin İhsanoğlu, "Amerika ve Avrupa ülkelerinde birçok araştırmaya imza atmış yetenekli Müslüman bilim adamlarının ülkelerine dönmeleri bilimsel gelişmelere önayak oluyor" diyor. İslam medeniyetinin bilimsel yönünü inceleyen, merkezi İngiltere'de bulunan Demos adlı düşünce kuruluşunun raporunda, İslam âlimlerinin daha 12, 13 ve 15. yüzyıllarda günümüz modern bilimini şekillendirip, yön verdikleri belirtiliyor. 500 yıl aradan sonra başta Türkiye olmak üzere 15 büyük Müslüman ülke, bilimsel yatırım ve araştırmalarını büyük oranda artırarak yakında söz sahibi olacağının sinyallerini veriyor. İslam ülkelerinin artık bilimsel araştırmalara yöneldiğini belirten İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Nobel ödüllü Pakistan asıllı Prof. Dr. Muhammed Abdülselam'ın sözlerini kendisine vasiyet olarak gördüğünü söylüyor. Abdülselam'ın 'Eğer İslam ülkeleri milli gelirlerinin yüzde birini bilimsel araştırmalara harcarlarsa İslam dünyası büyük bilimsel sıçramalar yapabilir' sözünü hatırlatan İhsanoğlu, "Biz teşkilat olarak bilim ve teknolojiye çok önem veriyoruz. Şimdi hedef olarak 10 sene içerisinde İslam ülkelerinden gayri safi milli hasılalarının yüzde1'ini araştırma harcamalarına ayırmalarını istedik. Bilimsel araştırmalara milli bütçelerden yüzde 1 oranında katkı yapılması için oy birliğiyle tavsiye kararı çıkarttık. Şimdi, başta Türkiye olmak üzere son yıllarda Suudi Arabistan, Katar, BAE, İran, Pakistan Malezya, Endonezya gibi ülkeler bilimsel araştırmalara bütçelerinden önemli paylar ayırıyor. Bu çok önemli bir rakamdır. İslam dünyası; bu bilimsel araştırmalarla Çin, Hindistan ve Batı'yı tekrar şaşırtacak. İkinci bir projemiz daha var; bu da üyemiz olan 57 ülkede bulunan üniversiteler arasında en iyi 20'yi seçmek. Hedefimiz ise seçilen bu 20 üniversiteyi, dünyanın ilk 500 üniversitesi içine sokmak" diye konuşuyor. İslam dünyasındaki önemli gelişmelere de dikkat çeken İhsanoğlu, "Müslüman ülkeler artık üniversitelerinde araştırma merkezleri kurulması için büyük bütçeler ayırıyor. Hadis-i Şerif Allah yolunda bir gün oruç tutan kimsenin yüzünü, Allah yetmiş yıl ateşten uzaklaştırır. [Müslim]Fitneden korunmak için "Allahümme innî eûzü-bike min azâbil-kabri ve min azâbinnâr ve min fitnetil mahyâ velmemâti ve min fitnetil Mesîhiddeccâl." duâsı okunmalıdır. Resûlullahın, "Allahümme innî es'elü-ke fiilel hayrât ve terkelmünkerât ve hubbel-mesâkin ve izâ eredte fitneten fî kavmî fe-teveffenî gayre meftûn ve es'eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve hubbe amalin yukarribuni ileyke" duâsını okuduğunu imam-ı Muhammed bildiriyor. Bu duâ, (Yâ Rabbî! Bana hayırlı işler yapmak, çirkin şeyleri terk etmek ve fakirleri sevmek nasip eyle! Kavmim arasında fitne çıkacağı zaman, fitneye karışmadan canımı al! Ya Rabbi, bana sevgini, sevgine yaklaştıracak amellerin sevgisini nasip et! ) demektir."İslam medeniyeti artık geri dönüyor"
RAMAZAN 2012
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...