Kış lastiği için uzmanından tavsiyeler

- Güncelleme:
Kış lastiği için uzmanından tavsiyeler

Ekonomi Haberleri

1 Aralık'tan itibaren yük ve yolcu taşıyan araçlarda kullanılması zorunlu hale gelecek olan kış lastiği uygulaması bayilerin yüzünü güldürdü. Ancak lastik bayileri, vatandaşların kış lastiği alırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda fazla bilinçli olmadığı görüşünde..

Bridgestone-Lassa Bayisi Serkan Sancak, yeni uygulamanın satışları daha şimdiden iki katından fazla artırdığını söyledi. Sürücülerin kış lastiği takmasının önemini anlatan Sancak, "Standart lastiklerinizi kışın zorlu hava şartlarında kullanmak, lastiklerinizin ömrünü azaltır. Sürücülerin yapması gereken en doğru şey kasım ayında kış lastiklerini taktırmak, bir sonraki kış döneminde kullanmak üzere nisan ayında çıkartmak olacaktır." Dedi.

BU GİDİŞLE STOKLAR TÜKENECEK

Lastik satışlarındaki artışa değinen Sancak, "Kış lastiği uygulamasının zorunlu hale gelmesi hem sürüş güvenliği için, hem de standart lastiklerin daha çabuk yıpranmasını engellemesi bakımından daha fazla tasarruf anlamına gelecektir. Bu sayede lastik satışları da arttığı için bizlere de yansıması olumlu olmakta. Özellikle şirket araçları daha yasa uygulanmadan kış lastiğine geçmeye başladı. 1 Aralık'a kadar stokların tükeneceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kış lastiğinin avantajlarından bahseden Serkan Sancak, şöyle devam etti: "Normal lastiklere göre farklı sırt desen tasarımı ve sırt karışımı ile hazırlanan kış lastikleri özellikle sıfırın altındaki hava sıcaklıklarında bile yumuşak ve dayanıklılığını koruyacak bir yapıya sahiptir. Karlı ve buzlu zeminlerde lastiğin, yola tutunmasının ve çekiş yeteneğinin standart lastiklere göre daha iyi olması için, sırt desen tasarımı ince lameli ve geniş bloklu olarak tasarlanmıştır. Kış lastiklerinde bulunan kış şartları için tasarlanmış özel omuz profili ıslak ve karlı zeminlerde yüksek yol tutuş elde edilmesini sağlar. Sırtç deseninin ve omuz bloklarının dişli yapısı karlı zeminlerde ilave çekiş sağlar. Bunun yanı sıra özellikle silikalı sırt karışımı ve kılcal kanallı blok yapısı kullanılarak ıslak zeminde mükemmel yol tutuş sağlar."

LASTİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Lastiklerinizin havasını en az 15 günde bir kontrol edin.
- Karlı ve buzlu yollarda lastiğinizin hava basıncını kesinlikle düşürmeyin.
- Bozuk satışlarda yüksek hız yapmayın.
- Kışın diş derinliğinin 3 milimetreden az olması çekişi olumsuz etkiler.
- Lastiğinizi kaldırım kenarlarına ve sivri yüzeylere çarpmaktan kaçının.
- Bijon somunlarının sıkılığını düzenli olarak kontrol edin.
- Uzun yola çıkarken ve araç yüklüyken hava basıncını 2 PSI artırın.
- Supap kapaklarını kapalı tutun.
- Diş derinliği 1.6 milimetreye düşen lastikleri mutlaka değiştirin.
- Lastiğinizi parlatmak için petrol ürünleri içeren deterjan veya cilalar kullanmayın.
- Araç üreticisi tarafından onaylanmış ebattaki lastik ve jantları kullanın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...