Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnternette en büyük eylem

- Güncelleme:
İnternette en büyük eylem

Teknoloji Haberleri

İnternetin en büyük eylem grubu Anonymous, yarın 31 Mart'ta tüm dünyadaki internet erişimini geçici olarak kesmeyi planlıyor.


İnternetin en büyük eylem grubu Anonymous, yarın 31 Mart'ta tüm dünyadaki internet erişimini geçici olarak kesmeyi planlıyor. Saldırının etkili olup olmayacağı henüz bilinmiyor ancak, konuyu bilen uzmanlar özellikle ABD ve AB ülkelerinde bu saldırıdan milyonlarca kullanıcının vakit kaybedeceğini duyurdu

İnternetteki en büyük 13 kök DNS sunucusuna eş zamanlı olarak bir saldırı düzenleyerek internet erişimini engelleme planı yapan grubun başarıya ulaşıp ulaşmayacağı konusunda uzmanlar kesin bir görüş bildiremiyor.
Anonymous bu eylemi Amerika Birleşik Devletlerin'de (ABD) Çevrimiçi Korsanlığı Önleme Yasası'nın (SOPA) tasarısını, Walstreet'i, sorumsuz ülke liderlerini ve bankacıları protesto etmek için yapıyor.

Nasıl olacak?


Anonymous grubunun yaptığı açıklamada şu şekilde:


"Adreslerini verdiğimiz 13 kök DNS sunucusunun İnternet bağlantısını kestiğinizde, hiç kimse internet alan adı sorgusu yapamayacak. Dolayısıyla da Web'in en fazla kullanılan özelliği olan HTTP İnternet bağlantıları kurulamayacaktır. Bu sayede örneğin adres çubuğuna "www.google.com" yazan veya herhangi bir başka URL'yi herkes bir hata sayfasıyla karşılaşacak ve internetin çöktüğünü düşünecek. Bunun bir protesto olduğunu ve interneti öldürmek gibi bir amacımız olmadığını unutmayın. Bizim yaptığımız şey, interneti geçici olarak kapatarak onları en çok acıtacak yerden vurmak."
Root DNS sunucuları, alan adlarını IP adresleriyle eşleştiren yapılar ve bu sunuculardan nbsp; dünyada yalnızca 13 tane var.

Anonymous nedir?

Adlarını özellikle Wikileaks belgelerinin açıklanmasına verdikleri destek sonrası duyurdular. Yayınların engellenmesine yönelik kampanyada Wikileaks'in mali kaynağı olan bağışları kesmek için ambargoya katılan Paypal, Visa ve MasterCard gibi kurumlara karşı operasyon düzenlediler.
Kendilerine örgüt denilmesinden hoşlanmıyorlar. Aynı amacı paylaşan ama yüzde yüz aynı şeyleri düşünmeyen, operasyonlara katılıp katılmama konusunda tamamen özgür olan anonim hackerların ortak hareketi olarak tanımlanabilirler. Liderleri yok. (IC)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...