Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den kanlı prova

İsrail'den kanlı prova

DÜNYA Haberleri

İsrailli Güvenlik Uzmanı Yiftah Shapir, kirli planı deşifre etti. Shapir, Filistin'i kışkırtan İsrail'in hedefinde aslında İran'ın olduğunu vurguladı. Gazze'den atılan füzelerin Demir Kubbe olarak bilinen savunma sistemiyle havada imha edildiğini belirten Shapir, "Gazze'ye saldırı provaydı. Gerçekte bizi tehdit eden İran'a ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik" dedi.

İran füzeleri tarafından devamlı tehdit altında hisseden İsrail'in, Gazze saldırılarını bir prova olarak yaptığı ortaya çıktı. İrandan gelecek muhtemel bir füzeleri imha etmede Demir Kubbe'yi Gazze'de test eden İsrail, provasını yüzlerce ölüme rağmen başardı (!). Filistin roketlerinin menzilinin ilk defa İsrail'in resmi ve fiili başkentleri olan Kudüs ile Tel Aviv'e uzanmasına karşılık hiç etkili olmadığı ortaya çıktı. Gazze'den atılan 1000'den fazla füzenin 400'ü havada imha edildi. nbsp;

##tgvideo## nbsp;

İsrail'in bu kanlı provasının itirafı ise İsrailli güvenlik uzmanı Yiftah Shapir'den geldi. Shapir, "İsrail, Demir Kubbe'yi muhtemel bir İran saldırısı öncesinde denemek için Gazze'yi hedef tahtası yaptı. Başarıyla da bu denemesini yaptı. İran'a da böylece gözdağı vermiş oldu. Demir Kubbe'nin isabet oranı yüzde 90 başarı sağladı" dedi. İsrail ordusundan emekli General Shlomo Brom da, "İsrail kamuoyunun beklentilerine cevap verildi" diye konuştu. 5 sivil kaybının sisteminin devre dışı kaldığı dakikalarda yaşandığı belirlendi. 70 kilometre menzilli Demir Kubbe bataryaları, roketlerin ve 155 mm. top mermilerinin yanısıra 10 bin metre irtifaya kadar savaş uçaklarını ve helikopterleri de havada vurabiliyor. 150 kilometrekarelik meskun alanı koruyabiliyor. Roket yerleşim olmayan bir noktaya düşecekse, bataryalar bunu da hesaplayıp füze ateşlemiyor. Bir füzenin maliyeti 40 bin dolar (72 bin TL). Hamas'ın elinde onbinlerce roket var. İsrail, Demir Kubbe'nin ilk iki sistemini kendi kaynaklarıyla kurdu. Ardından ABD, 8 ek sistem daha kurması için İsrail'e 205 milyon dolar yardımda bulundu. İsrail teknoloji paylaşımını kabul ederse ABD bu yıl 70 milyon daha yardım yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...