Aysel Tuğluk: Erdoğan çözemez

Aysel Tuğluk: Erdoğan çözemez

Politika Haberleri

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Leyla Zana'nın "Başbakan Erdoğan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum" sözlerine karşı çıktı.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kürt meselesine eğilimi hakkında Aydınlık'a konuştu. AKP iktidarının Kürt sorununun çözümünde inandırıcı olmadığını söyleyen Tuğluk, "Bu politika çözümsüzlüğü derinleştirme ve kopuşa itme politikasıdır" dedi. nbsp;Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın, Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşmesi konusunda görüş bildirmek istemediğini belirten Tuğluk, "Bizim AKP iktidarının bu konuda bir çözüm getireceğine kesinlikle inancımız yok. Devletin içerisinde bir kesimin çözüm istediğini biliyoruz. AKP Kürt sorununa karşı bu devlet politikasının daha ötesinde bir politika izliyor" diye konuştu.

O TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMİYORUM
Tuğluk Başbakan'ın "BDP Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyor" nbsp;açıklaması hakkında ise "O tartışmaya girmek istemiyorum. Başbakan'ın bütün çabası Kürt hareketini kendi içerisinde bölme ve parçalama çabasıdır. Ama biz bu oyuna gelmeyiz." nbsp;Tuğluk, "Artık bir takım reformlarla Türkiye'nin yapısal meseleleri de Kürt sorunu da çözülemez. Devletin çok ciddi bir restorasyona ihtiyacı var. AKP iktidarı bu ülkeyi felakete götürecek nbsp;bir politika izliyor." dedi.

ZANA DİYARBAKIR'A GİTMEDİ
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere BDP milletvekilleri ve bölge belediye başkanları tam kadro olarak valiliğin yasakladığı 'Öcalan'a özgülük' mitingi öncesi bir hafta önce Diyarbakır'a gidip halkı yasaklı mitinge davet etti. Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, Valiliğin yasakladığı ancak BDP'nin ısrarla yapmak istediği mitinge gitmedi.

LEYLA ZANA NE DEMİŞTİ?
Terör sorunuyla ilgili konuşan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, "Başbakan Erdoğan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...