Demirel, İmam hatiplileri fişlemiş

/ Kaynak: OZEL
Demirel, İmam hatiplileri fişlemiş

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Çankaya Köşkü'nde "Mini BÇG" kurduğu öne sürüldü. Köşk'ün talimatıyla üniversitelerin mercek altına alındığı ve buradaki İmam Hatip mezunlarının fişlendiği tespit edildi.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na 28 Şubat sürecine ilişkin gelen belgeler arasında imam hatip kökenli üniversite öğrencilerinin bile araştırıldığı ortaya çıktı. Komisyona, Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı dönemine ait gelen arşiv belgelerine göre Genelkurmay'ın dönemin iktidar ortağı Refah Partisi'nin "Mülki idare kadrolarına sızmak için partili gençlerin Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakültelerine girmelerini teşvik ettiği" iddiası üzerine Çankaya Köşkü'nde bu konuda bir araştırma yapılıyor. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine bir yazı gönderiliyor. 15 Kasım 1996 tarihinde ise dönemin fakülte dekanı Celal Göle tarafından Köşk'e cevap yazılıyor. Üniversiteden gelen cevabi yazıda şu ifadeler kullanılıyor: "Fakültemizin öğretim üyeleri, öğrencilerimizi geldikleri liselere göre bir ayırıma tabi tutmaya ve bu konuda değerlendirmeler yapmaya karşıdır. Nereden gelirlerse gelsinler öğrenciler hepimiz için eşittir. Ancak, İmam Hatip Lisesi mezunlarının fakültemizdeki sayıları konusunda gerçeğe aykırı olarak yapılan spekülasyonlar, ister istemez bu konuda bir açıklama yapılmasını zorunlu hale getirmektedir. Size, bu yazımın ekinde, fakültemizdeki İmam Hatip Lisesi mezunlarının 1991, 1992, 1993, 1994, 1995 ve 1996 yılları esas alınarak hazırlanmış tablosunu sunuyorum. Bu tablodan da açıkça anlaşılacağı gibi, 1994 yılında fakültemizin kamu yönetimi dahil altı değişik bölümüne kayıt olan toplam 672 öğrencinin 56'sı; 1995 yılında fakültemize kayıt olan toplam 647 öğrencinin 26'sı; 1996 yılında da toplam 644 öğrencinin sadece 20'si İmam Hatip Lisesi mezunudur. İmam Hatip Liseleri her yıl 35.000 civarında mezun vermektedir. 1995 yılında bu mezunların 2393'ü değişik üniversitelere, 1549'u da Açık Öğretim Fakültesi'ne kaydını yaptırmıştır. Kanunca, asıl önemli olan da bu mezunların nerelere dağılarak eğitim gördüklerinin tespitidir."


GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...