HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mücahid Ören: Fırsat verilmez, fırsat alınır

Kaynak:
- Güncelleme:
Mücahid Ören: Fırsat verilmez, fırsat alınır

Ekonomi Haberleri  / 

Kariyer Zirvesi-2012 Eğitim Programı'nda konuşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Mücahid Ören, bugünün hakkını vermeyenlerin yarınlara ulaşamayacağını belirterek, "Fırsat verilmez, fırsat alınır" dedi.


Mustafa Sezer - nbsp;Tülay Dur - nbsp;M. Kurtbay Önür

Türkiye'nin iş, siyaset ve basın dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren ve "Okul Bitti Hayat Başlıyor" ana başlığı altında gerçekleştiren Kariyer Zirvesi gerçekleştirildi. Wow Otel'de bugün başlayan "Kariyer Zirvesi- 2012 Eğitim Programı"na Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Mücahid Ören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fevzi Kahraman, Yavuz Özgün, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, SPK Başkanı Vedat Akgiray, nbsp;Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray katıldı. nbsp;

FOTO GALERİ nbsp;

İhlas Vakfı tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, makam ve mevkilerin geçici olduğunu belirterek, "Mahkeme kadıya mülk değil. Bu makamları yarın sizler dolduracaksınız. Mevkiler çalışan, eğitilen, kendi özel hayatında taş üstüne taş koyabilen insanların olacak. Başbakanımızın siyasete kazandırdığı en önemli şartlardan bir tanesi parti iç tüzüğünde 3 dönem arka arkaya seçilme hakkı. 3 dönem milletvekili ve belediye başkanı olanlar bir daha seçilemiyor bu da değişimi sağlıyor. Dönüşümü kendi içimizde yapıyoruz" diye konuştu. Bakan Kılıç ayrıca "Uçmayın, kaçmayın ama hedeflerinizi yüksek tutun. İsteyin, isteklerinizin istikametinde çalışın, zaten gerisini size Allah verecektir" tavsiyesinde bulundu. nbsp;

VALİ MUTLU: GÖNÜL ODAKLI OLUN

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, insanın içinde yaşattığı girişimci ruhunun dışarı çıkarılması gerektiğini belirterek, "Gönül odaklı olun. Paradan önce gönlünüzde sevgi olarak. Gönül dünyanızı zenginleştirin. Sosyal girişimciliğiniz olsun. Sermayeden önce sevginiz olsun. İş hayatında kariyer için zirvede kalmak için sürekli yenilenmek gerek" diye konuştu. Geçen yılki zirvede tulumba tatlısı yapmak için çalıştığını anlattığını hatırlatan Mutlu, "Adım neredeyse tulumbacıya çıkıyordu" dedi. Mutlu, çocukluğunda Bostancı'daki evlerinin bodrumunu dekore ederek sinemaya çevirdiğini, kişi başına 5 kuruştan film oynattığını ifade etti.

##tgvideo## nbsp; nbsp;

SPK BAŞKANI AKGİRAY: FATİH'İN İSTANBUL'U FETHETTİĞİ YAŞTASIN

Kariyer Zirvesi'nde gençlere hitap eden SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Sizler şimdi Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasınız. Hatta daha küçüksünüz" dedi. Akgiray, meslek ve hayat tarzı ne olursa olsun insanlara faydalı olanların mutlu olacağını ifade eden Akgiray, "Bir yakınınıza hediye verdiğinizde, birine faydalı olduğunuzda, sadaka verdiğinizde mutlu olacaksınız" vurgusu yaptı. Dünyanın çok küçüldüğünü, her yerin herhangi bir şekilde ulaşılabilir olduğunu dile getiren Akgiray, "Atalarımız Çin'i düşünürken biz uzak ülkeleri artık dünya haritasındaki nokta olarak görmüyoruz. Büyük hayaller kuruyoruz. Dünya bir pazar yeri. Hiçbir şekilde küçük düşünmeyin, Fatih gibi düşünün. O zaman da herkesin gözü İstanbul'daydı, bugün de. Dünya bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu" diye konuştu.

MÜCAHİD ÖREN: FARKLI OLAN İŞİ ALIR

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Mücahid Ören, en büyük kariyer tavsiyesinin, Peygamber efendimizin, "İnsanların en hayırlısının insanlara faydalı olandır" Hadis-i Şerifi olduğunu söyledi. Seçilecek kariyerin önemine de işaret eden Ören, "Öyle bir kariyer seçeçeksiniz ki, insanlığa hizmet edecek. Mesleğinizin yokluğu, insanlık için eksiklik olacak" dedi. İyi hedefin niyeti düzgün tutmakla mümkün olduğunu da dile getiren Ören, "Eğilimlerinize ve kabiliyetlerinize uygun bir hedef seçin. Mesela Edison ve Henry Ford'u hepimiz duyduk. Bunların neler yaptığını biliyoruz. Edison, Ford'un araba tutkusunu biliyor ama ona hiç inanmıyordu. Ford bir gün Edison'dan ayrılarak hayallerinin peşinden gitti ve bugün Ford'u dünya biliyor" diye konuştu. nbsp;Gençlerle kariyer yolculuğunda fikirlerini paylaşırken, farklı olmanın önemine işaret eden A. Mücahid Ören, şu örneği verdi: "Google'da 30bin kişi çalışıyor ve kurucusu olan 2 kişinin dışında işe alımlar 7 mülakat ile yapılıyor. Bunun sonunda bir tez yazdırılıyor ve tezinde bir farklılık ortaya koyan, şirkete yararlı olacak insan işe alınıyor." nbsp;
Ahmet Mücahid Ören, ayrıca şu tavsiyelerde bulundu:
- Sevmediğiniz iş için kendinizi yormayın. Hayatta ileri bakmak önemli. İşe girdikten sonra sık sık değiştirmek de çok uygun değil.
- Merdivenleri hazmederek çıkmak lazım. Babam, 'Kimseye fırsat verilmez, herkes kendisi alır' der. Kimse bir şeyleri önünüze sunmuyor.
- Genç-yaşlı fark etmez. Mutlaka birine danışın.
- İyi dost ve arkadaş mutluluğun temelidir.
- Pozitif olun, kimseyi kırmayın. Toplumda kime ne zaman ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz.
- İş dışında şahsi uğraşınız olsun.
- Ailenizi ihmal etmeyin. nbsp;
- Dinimizde boş durmak yasak. Hiç ölmeyecek gibi çalışmak gerek.
- Hiçbir şey için inandıklarınızdan ve elde ettiklerinizden taviz vermeyin.

FERİT ŞAHENK: ÇOK ŞANSLISINIZ

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, gençlere, "Türkiye gibi örnek bir ülkede iş arıyorsunuz. Bunun için şanslısınız" dedi. Kariyer planlaması yapan gençlere global düşünmelerini tavsiye eden Şahenk, "10 sene öncesine göre Türkiye ve dünya çok değişti. Artık globalleşen dünyada heryerde kariyer yapma imkanına sahipsiniz. Büyük düşünün, işinizi severek yapın. Sevmeden yapılan işten hayır gelmez. Türkiye'de yaşanan bu değişimin bayrağını sz devralacaksınız" dedi. Şahenk, şunları söyledi: "Hayal kurmaktan vazgeçmeyeceksiniz, kendinizi keşfedeceksiniz, kendinize güveneceksiniz. Anaokulunda çocuğun hayal kurma kapasitesi yüzde 98 ama büyüyünce yüzde 2'ye düşüyor. Korkmayın çağ sizin çağınız. Siz tüketiciyi daha iyi tanıyorsunuz. Biz şu an internet yatırımı yapıyoruz ve iş arkadaşlarımız 30 yaşın altında gençler bu olaya daha hakimler. Hayatın farkında olun şükretmeyi bilin." nbsp;

CİLİV: BU SALONDAN YENİ BİLL GATES'LER ÇIKACAK

Kariyer Zirvesi'nde Turkcell'in başarı hikâyesinin kilometre taşlarını anlatan ve gençlere öğütler veren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise,"Her birinizin muazzam bir potansiyeli var. Hayal edebildiğinizden daha yüksek. Bu salondan belki geleceğin Bill Gates'leri, başbakanları, profesörleri çıkacak. Ne kadar yüksek hayal ederseniz hedef o kadar yakınlaşır. Büyük hedefler hep takım oyunundan oluşur. Tek başınızabaşaramazsınız" dedi. Gençlere yenilik ve inovasyonun çok önemli olduğunuda hatırlatan Ciliv, "Ben İngilizceyi ortaokulda öğrendim. Hâlâ o altyapı ile yol alıyorum. İngilizce çok önemli, İngilizce bilmezseniz bu iş olmaz" dedi. nbsp;Kariyer Zirvesi'ne katılan mütevazı olmayı, herkesle aynı dili konuşmayı tavsiye eden Ciliv, soruları da cevaplandırdı. "Nasıl bir hayat görüşünüz var?" sorusuna Ciliv, "Hayatta iş adamı olmak önemli değil. İnsanlara faydalı olmak mücadele etmek önemli. Hayatta kazalar oluyor. Bunlardan dolayı yılmak yok. Kendinize inanıyorsanız ve iyi bir vizyon seçerseniz başarı kaçınılmaz" cevabını verdi. Öğrenciyken çok çalıştığını, yurtdışında burs alamadığı zaman restoranlarda da çalıştığını belirten Süreyya Ciliv,"Bunlardan utanmayın, ben hiç utanmadım. Kendi paramı kazandım. Siz de yapabilirsiniz, yılmayın" diye konuştu.

MURAT AKGİRAY: BAŞARININ YOLU TEKNOLOJİDEN GEÇER

Kariyer Zirvesi'nde teknolojik gelişmeleri öğrenciler ile paylaşan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, hangi meslek olursa olsun yeni teknoloji araçları kullanmayanların geri kaldığını belirtti. Bilgiye erişmenin artık çok kolay olduğunu söyleyen Murat Akgiray, "Yeni ekonominin, rekabette öne geçmenin ve başarının ön şartı iletişimaraçlarını iyi kullanmaktan geçiyor. Yeni teknolojiyi kullanmayan hangimeslek grubu olursa olsun geri kalıyor. Bunlara ek olarak siz sadeceokuldan mezun oldum diplomam var diye düşünmeyin. Okulun verdiği diplomayabir şey katmazsanız bu iş olmaz. Ona bir şeyler katmak zorundasınız" diyekonuştu. Mesela Bimeks olarak sadece mağazada satış yapmadıklarınıinternette çok talep gördüklerini bunun da teknolojiyle doğru orantılıolduğunun altını çizdi.




Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...