HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Metris'ten ilk kareler

Kaynak:
- Güncelleme:
Metris'ten ilk kareler

TÜRKİYE Haberleri  / 

12 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine konulan Cübbeli Ahmet Hoca ünvanlı Ahmet Mahmut Ünlü'nün Metris cezaevindeki görüntüleri yayınlandı.

Millî Gazete'den nbsp;Timuçin Mercanoğlu, nbsp;Cübbeli Ahmet Hoca'nın Metris'teki görüntülerine ulaştı. Koğuş arkadaşlarıyla birlikte çekilen fotoğraf, Cübbeli Hoca'nın hapishane hayatına dair detaylar sunuyor. Çalışma masası, gazete ve kitaplar dikkat çekiyor. Ayrıca yere serili bir de seccade görülüyor.

3 KİŞİLİK KOĞUŞTA KALIYOR
Geçtiğimiz aylarda tahliye edilen işadamı Ahmet Bircan Eresin ile Samsunlu olduğu öğrenilen Sezer isimli genç fotoğrafta görüldüğü gibi Cübbeli Ahmet Hoca ile aynı koğuşta kalıyorlar. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, dört aydır Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Önümüzdeki günlerde ise mahkemeye çıkması bekleniyor.

HOCAYA ZİYARETÇİ AKINI
Cübbeli Ahmet Hoca, sevenleri ve birçok farklı cemaat mensubu tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Özellikle de İsmailağa cemaatinden Cübbeli Hoca'ya ziyaretler sürüyor.

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi geçtiğimiz Cuma günü Metris'te Cübbeli Hoca ile yaklaşık 1 saat özel görüştü. İsmailağa'nın önde gelen isimlerinden Fahri Efendi, Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu, Seyfettin İnanç da ziyaret edenler arasında.

Karagümrük Çetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, şüpheli sıfatıyla Metris'te tutulan Cübbeli Ahmet Hoca ile birlikte 16 kişiye ilişkin hazırlanan iddianame özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Ali Uysal da, 4'ü tutuklu 16 şüpheliye ilişkin hazırlanan 92 sayfalık iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'e sundu.

BİR NUMARALI SANIK ERGİN
Hazırlanan iddianamede, Karagümrük Çetesi lideri olarak bilinen Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin'in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı ve iddianamede şüphelilere ilişkin, "suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, tehdit, insan ticareti, cinsel saldırı, hürriyeti tahdit, fuhşa aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırma talep edildiği öğrenildi.

İDDİANAME MAHKEMEDE
İddianamede, tutuklu şüphelilerden Ahmet Mahmut Ünlü için "suç örgütüne yardım etmek"ten 1,5 ile 4,5 yıl, 2 kez "insan ticareti yapmak" suçundan 16 ile 24 yıl, "cinsel saldırı" suçundan 7 ile 12 yıl ve "hürriyetten yoksun bırakma" suçundan da 1 ile 5 yıl arasında olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay ile 45 yıl 6 ay arasında hapis cezası öngörüldü. İddianamenin gönderildiği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki süreçte iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

TÜRKİYE
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...