"Bize hasta diyenler şu an yoğun bakımda"

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
"Bize hasta diyenler şu an yoğun bakımda"

Ekonomi Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 27 ülkeli AB'nin 23 ülkesinden daha iyi durumda olduğunu söyledi. Bankaların aldığı faizlerden de yakınan Çağlayan, "BDDK'ya sesleniyorum, bankaların haksız olarak aldığı işlem maliyetini azaltın. Bankalarımızın da biraz insafa gelmesini bekliyorum. Bankalarımız sesimize kulak verirler, yoksa atacağımız çok adımımız var" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, krize rağmen Türkiye'nin ihracatının arttığını belirterek, "Bize hasta diyenler şu anda kendileri yoğun bakımda" dedi. Bakan Çağlayan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) 111. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Yeni Teşvik Sistemi Tanıtım ve İhracat Rekortmenleri' ödül törenine katıldı. nbsp;

##tgvideo## nbsp;


Burada konuşan Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine yakalayacağını belirterek, şöyle dedi: "İhracatın 4'te 3'ünü yapmış olduğumuz pazarlarda depresyon var, ciddi yangınlar var. Türkiye bir diken tarlası içinde ihracatını 135 milyar dolara çıkarıp rekor kırdı. 27 ülkeli Avrupa Birliği'nin 23 ülkesinden çok daha iyi durumdayız. Geçmişte bize hasta diyenler şu anda kendileri yoğun bakımda. Türkiye'nin büyümesinde, gelişmesinde tek bir kesimin imzası var. O da Türk özel sektörüdür. Türkiye 2023 hedeflerine 2023'ten önce ulaşacak. Hedefimiz 2023'te 25 bin dolar kişi başı millî gelire ulaşmak."
Bankaların aldığı faizlerden de yakınan Çağlayan, "BDDK'ya sesleniyorum, bankaların haksız olarak aldığı işlem maliyetini azaltın. Bankalarımızın da biraz insafa gelmesini bekliyorum. Bankalarımız sesimize kulak verirler, yoksa atacağımız çok adımımız var" dedi. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...