Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad'la ipleri koparan telefon

Esad'la ipleri koparan telefon

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, son telefon görüşmesinde Esad'a, "Yarın Mübarek Cuma, hem de ramazan. Kan dökülmesin" dedi. Şiddet sürünce, diyalog bitti

Türkiye ile Suriye arasındaki iplerin, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la 11 Ağustos'ta yaptığı son görüşmede koptuğu ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz yıl 9 Ağustos'ta son Şam ziyaretini gerçekleştirmişti. Davutoğlu'nun ziyaretinin hemen ardından Başbakan Erdoğan, 11 Ağustos Perşembe günü Esad'ı telefonla aradı. Dostça tavsiyelerde bulunan Erdoğan, Esad'a, "Yarın cuma, mübarek ramazan günü kan akmasın. Ordunuza söyleyin, bari gerçek mermi kullanmasınlar" dedi. Esad da kan dökülmeyeceği konusunda söz verdi. Ancak Suriye'deki en kanlı cuma yaşandı. Erdoğan'ın camilere yönelik şiddete son verilmesi uyarısı da Esad tarafından dikkate alınmadı. Geçtiğimiz ramazanda Suriye'de yönetim kuvvetlerince üç cami yerle bir edildi. Bu gelişmeler üzerine kapılar kapandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...