Burcu Ayhan, 12. tamamladı

- Güncelleme:
Burcu Ayhan, 12. tamamladı

SPOR Haberleri

Yüksek atlamada olimpiyatlar tarihinde finale kalan ilk Türk sporcu olan Burcu Ayhan, 1.89 metre ile 12. oldu.

Londra Olimpiyatları'nda kadınlar yüksek atlamada milli atlet Burcu Ayhan, 1.89 metre ile 12. oldu.
Yüksek atlamada olimpiyatlar tarihinde finale kalan ilk Türk sporcu olan Burcu Ayhan, Olimpiyat Stadı'ndaki finale 1.89 metre ile başladı.
Sol dizindeki ağrıları nedeniyle dizlik takarak atlayışlarını yapan Burcu Ayhan, 1.89 metrelik yüksekliği ilk 2 hakkında geçemedi. 3. atlayışında stadı dolduran seyircilerin büyük desteğini alan Burcu Ayhan, bu yüksekliği son hakkında geçmeyi başardı.
Daha sonra 1.93 metrede yine ilk iki hakkında başarılı olamayan Burcu Ayhan, son hakkında da çıtayı düşürünce, 12 atletin katıldığı yüksek atlama finalini son sırada tamamladı.
Burcu Ayhan, finale çıkarken, elemelerde 1.93 metrelik atlayış yapmıştı.

Altın madalya Rus Chicherova'nın

Kadınlar yüksek atlamada altın madalyayı Rus atlet Anna Chicherova kazandı. Chicherova, 2.05 mertelik atlayışla altın madalyaya uzanırken, ABD'li Brigetta Barrett 2.03 ile ikinci, Rus Svetlana Shkolina ise yine 2.03 metrelik atlayışıyla üçüncü sırada yer aldı. Barrett ve Shkolina, kariyerlerinin en iyi derecelerini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...