Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nevin Yanıt 5. oldu

- Güncelleme:
Nevin Yanıt 5. oldu

SPOR Haberleri

100 metre engelli finalinde piste çıkan Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt, 12.58'lik derecesiyle 5'inci olurken Türkiye rekorunu kırdı

Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı atletlerden biri olan Nevin Yanıt, dün Londra'da rüzgar gibi esti. Kadınlar 100 metre engelli finalinde piste çıkan Nevin Yanıt, 12.58'lik derecesiyle 5'inci oldu. Yarı finalde 12.58'lik derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu kıran milli atlet, finalde yine 12.58 koşarak rekorunu yenilemiş oldu. Nevin Yanıt Olimpiyat Stadı'nda yapılan final yarışında nbsp;favori atletlerden Avustralyalı Sally Pearson ile ABD'li Kellie Wells arasında, 6 numaralı kulvarda koştu. Hafif yağış altında gerçekleşen koşuya iyi başlayan Yanıt, son bölümde rakiplerinin ataklarına karşılık veremeyince 5'incilikle yetindi.

KEŞKE 12.34 YAZSAYDI
Nevin, Barcelona 2010 öncesi 12.63 koşma hedefini odasının duvarlarından, çalıştığı sahaya kadar her yere yazmış, bir yıl boyunca hedefine odaklanmış ve sonunda hayaline ulaşmıştı. Aynı motivasyon taktiğini Londra 2012 öncesinde de uygulayan milli atletimiz, hem yarı final, hem de finalde 12.58 koşarak hedefini geçerken, Türkiye rekorunu da kırmayı başardı. Nevin'in 5. olduğu dünkü finalde G.Afrikalı Sally Pearson, 12.35'lik derecesiyle olimpiyat rekorunu kırarak birinci oldu. ABD'li Dawn Harper 12.37 ile gümüş, bir diğer ABD'li atlet Kaelly Wells 12.48 ile ise bronz madalyayı kazandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...