Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Acemi soyguncular otobüs şoförüymüş

/ Kaynak: DHA
Acemi soyguncular otobüs şoförüymüş

YAŞAM Haberleri  / DHA

İzmir'in Şirinyer Semti'nde geçen pazartesi günü silah zoruyla aldıkları 48 bin 950 liranın 40 bin lirasını yolda düşüren üç soyguncu yakalandı.

İzmir'in Şirinyer Semti'nde geçen pazartesi günü yüzlerinde ameliyat maskesi, üzerlerinde sarı ve yeşil tamirci tulumlarıyla girdikleri bankada güvenlik görevlisine biber gazı sıkarak etkisiz hale getiren, silah zoruyla aldıkları 48 bin 950 liranın 40 bin lirasını yolda düşüren üç soyguncu yakalandı. Soygunu gerçekleştiren 35 yaşındaki Polat B., 37 yaşındaki Serdar A. ve 43 yaşındaki Abdullah S.'nin, Büyükşehir şirketi İZELMAN'da otobüs şoförlüğü yaptıkları ortaya çıktı. Olay geçtiğimiz pazartesi günü saat 17.30 sıralarında, Namık Kemal Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki bankada meydana geldi. Üzerlerinde sarı ve yeşil tulum, yüzlerinde ameliyat maskesi bulunan iki kişi, kapı önündeki banka güvenlik görevlisinin yüzüne biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Ardından görevlinin belindeki tabancayı alan iki soyguncu, tehdit ettikleri banka çalışanlarından veznelerinde bulunan 48 bin 950 lirayı alarak kaçmaya başladı. Sokak aralarına doğru banka görevlilerinin kovaladığı, şüpheliler paranın 40 bin lirasını düşürdü. Yanlarında yaklaşık 8 bin 950 lira kalan iki soyguncu kaçarak kayıplara karıştı.
50 KİŞİLİK EKİP KURULDU
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 50 kişiden kurulan özel ekip ile soygunu gerçekleştiren kişileri tespit etmek için çalışma başlattı. Dört görevli ise 47 farklı iş yeri ve emniyetin MOBESE kameralarındaki toplam 254 saatlik görüntüyü izledi. Polis, görüntülerde soyguncuların, alarmın çalması üzerine heyecanlanıp paniğe kapıldıklarını, ikisinin de ayrı ayrı istikamete kaçtıklarını, soygunda kullandıkları maske, bere ve tulumları da olay yerine yakın bir yere attıklarını tespit etti. Sanıklardan birinin elinde bere ile yolda panik içinde karşıdan karşıya geçtiği, binmek için iki taksiyi ve dolmuşu durdurmak istediğini, sokak içerisinden diğer iki arkadaşının kullandığı otomobilin geldiğini görünce otomobile binip kaçtıklarını tespit etti.
Üç soyguncunun gri renkli Renault Sembol marka bir araç ile kaçtıkları tespit edildi. Şehirde bulunan 3 bin 200 adet Sembol aracı eleyen ekipler, 25 araç üzerinde durdu. Soyguncuların kullandığı gri renkli aracın bir kiralık oto şirketinden kiralandığı tespit edildi. Ekipler, aracı Polat B.'nin kiraladığını belirledi. Polis, Polat B.'yi bir birahanede içki içerken yakaladı. Sanık, suç ortaklarının isimlerini de tek tek söyledi. Polis, bankaya giren ikinci soyguncunun Serdar A., aracı kullanan Abdullah S.'yi de geceyarısı evlerine baskın yapıp yakaladı. Soygunu yapan üç kişinin de İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'da şehiriçi otobüs şoförü olarak çalıştıkları ortaya çıktı. nbsp;
ÜÇ GÜN ÖNCE PROVA YAPMIŞLAR
Emniyette ifadeleri alınan zanlıların olaydan üç gün önce soygunu planladıkları, Serdar A.'nın korkması üzerine önce soygun planından vazgeçtikleri, sonradan cesaretlerini toplayıp harekete geçtiklerini söyledi. Sanıklar, ilk ifadelerinde borçları olduğu için soygunu yaptıklarını, çaldıkları parayı üçe bölüp paylaştıklarını belirtti. Polat B. soyguna giderken kullandığı kuru sıkı tabancayı Konak vapur iskelesi yakınlarına attığını itiraf etti. Deniz polisi belirtilen yerde yaptığı çalışmada, silahı buldu. Üç zanlı ifadelerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edildi.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...