Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2,5 milyon tavuktan enerji üretilecek

2,5 milyon tavuktan enerji üretilecek

YAŞAM Haberleri

Bandırma'nın Edincik beldesinde mart ayında hizmete girmesi planlanan biyogaz tesisinde 2,5 milyon tavuğun gübresinden enerji elde edilecek.

Bandırma Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, beldedeki 132 tavukhanede 2,5 milyon civarında tavuktan günde yaklaşık 252 ton gübre çıktığını söyledi. Gübrenin yıllardır tarlalara bırakıldığını ya da çevreye atıldığını belirten Yağcı, bunun da kötü koku ve çevre kirliliğine yol açtığını vurguladı.

Yağcı, bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesi ve gübrelerin enerjiye dönüştürülmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ardından bir özel firma tarafından beldede biyogaz tesisi kurulmaya başlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 9 milyon avro maliyetle kurulacak biyogaz tesisinin hizmete girmesiyle gübrelerden kaynaklanan kötü koku ortadan kalkacak. Asıl önemlisi gübreler enerjiye dönüşecek. Tesiste günde 175 ton tavuk ve 45 ton büyükbaş hayvan gübresi ile 5 ton mısır silajı işlenecek. Tesiste yılda 17 milyon kilovat saat elektrik ile bu eş değerde ısı üretilecek. Ayrıca yılda 12 milyon ton karbon emisyonu önlenecek. Tesisin mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. 15 Ocak'tan itibaren beldedeki üreticilerden hayvan dışkısı alınmaya başlanacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...