Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

120 yaşındaki Zeyini Nine vefat etti

120 yaşındaki Zeyini Nine vefat etti

YAŞAM Haberleri

Dünyanın en yaşlı insanları arasında gösterilen Tuncelili Zeyini Çelik, 120 yaşında vefat etti.

Konuşma ve görme kabiliyeti yerinde olan Çelik, 120. doğum gününü İstanbul'da kutlamıştı.

Önceki gün hayatını kaybeden 120 yaşındaki Zeyini Çelik'in cenazesi Yenibosna Cem Evi'nde yapılan törenin ardından defin için memleketi Tunceli'ye gönderildi. Büyük gelini Gülcan Çelik, kayın validesinin hayatı boyunca hep mutlu yaşadığını ve doğal beslediğini söyledi. Çelik'in kimseye kötülüğünü görmediklerini dile getiren Gülcan Çelik, "Kayın validem sağlıklıydı, yemesi yerindeydi; ciddi bir rahatsızlığı yoktu. Aklı başındaydı her kesi tanıyordu. Aniden aramızdan ayrılması bizi üzdü. İyi insandı, kimse ondan kötülük görmedi." dedi.

Bahçelievler'de yaşayan Çelik, 1894'te Tunceli'de doğdu. Yaklaşık bir yıl önce İstanbul'a gelen Zeyini Çelik'in Hıdır, Dilif, Hüseyin ve Burhan isimli dört çocuğundan, 18 torunu, 23 torununun çocuğu, 2 de torununun torunu bulunuyor. Konuşma ve görme kabiliyeti yerinde olan Çelik, 120. doğum gününü İstanbul'da kutlamıştı.
Bu arada, Zeyini Çelik'in vefatı nedeniyle aralarında Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzettin Doğan'ın da olduğu bazı kişi ve firmalar çelenk gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...