Twitter fenomenine isyan etti

Twitter fenomenine isyan etti

YAŞAM Haberleri

Sosyal medya fenomeni Taci Kalkavan'ın hesaplarında kullandığı fotoğrafın gerçek sahibi olan Adem Aydın, hesapların gerçek sahibini mahkemeye verdi.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ikamet eden Adem Aydın, twitter'da Taci Kalkavan kullanıcı ismiyle fenomen haline gelen kullanıcı hakkında profilinde bulunan fotoğrafın kendisine ait olduğu gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu. Mağdur olduğunu ifade eden Adem Aydın, Twitter'da Fikirtepeli asi karakter Taci Kalkavan olarak ünlenen Orçun O.'nun kendi fotoğraflarını izinsiz kullandığını iddia ederek, "Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraflarım kullanıldı, hesaplar üzerinden siyasi olaylara da karışılıyor. 2010 yılından bu yana resimlerim kullanılıyor. Ben bu durumu 2012 yılında öğrendim. Söz konusu sahte profilleri savcılığa bildirerek şahıstan şikayetçi oldum" dedi. Mahkemelerden herhangi bir olumlu cevap alamadığını belirten Aydın, fotoğraflarının sosyal paylaşım sitelerinde ve diğer internet sitelerinde gezdiğini, ayrıca fotoğraflarının üzerinde değişiklik yapıldığını belirtti. Resimlerini Taci Kalkavan isimli profiller ile sosyal paylaşım sitelerinde kullanılarak fenomen olan Orçun O.'nun ise televizyon ve radyo programlarına çıkarak röportajlar verdiğini belirten Aydın, "Bu şahıs benim ailemi tanıdığını söylüyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Uzun zaman önce Orçun O.'ya ulaştım. Bana vaatlerde bulundu" dedi. Konuyu bir kez daha mahkemeye taşımaya hazırlanan Adem Aydın, şikayetinden vazgeçmeyeceğini belirtti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...