Recep Kaya, yeni yüzüne alıştı

/ Kaynak: AA
Recep Kaya, yeni yüzüne alıştı

YAŞAM Haberleri  / AA

Türkiye'nin 7. yüz naklinin yapıldığı Recep Kaya, yeni yüzüne alıştığını ve hiçbir sorun yaşamadığını söyledi.

Tedavisi devam ederken 15 günlüğüne izinli olarak Kırklareli'ne gelen Recep Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın, hava değişimi ve moral olması için kendisine izin verdiğini söyledi. Kaya, ameliyatın ardından aynaya ilk baktığında değişik ve yabancı bir yüz gördüğünü belirtti. Yavaş yavaş yüzüne alışmaya başladığını ifade eden Kaya, "Şu anda alıştım tabii. Hiçbir sorun yaşamıyorum. Bana yüz sayesinde yeni bir hayat verildi, yeni bir yaşam sağlandı" dedi. Zorlu bir süreç yaşadığını ve dinlenmek istediğini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu: "Her şey yolunda gidiyor. İzinli olarak Kırklareli'ne geldim. 15 gün sonra Antalya'ya döneceğim. 2013 yılı hayatımın dönüm noktası oldu. Ameliyata giderken buradan beni aldılar ve İstanbul'dan uçakla Antalya'ya gittim. Beni hemen ameliyata aldılar ve ameliyatım 4 saat sürmüş. 43 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavi sürecim devam ediyor. Normal olarak kontrollerim yapılıyor."


"Ameliyatlar sürecek"
Kaya, kendisine kısmi yüz nakli yapılarak, burun, dudak ve üst çene takıldığını söyledi. Ameliyatlarının devam edeceğini, dikiş izlerinin kapatılacağını, dudağının düzeltileceğini ve diş takılacağını belirten Kaya, "Şu an geleceğe dair plan yapamıyorum. Yüzüm iyileştikten sonra tabii ki bende herkes gibi evlenmeyi, düzgün bir işimin olmasını istiyorum" dedi. Kaya'nın halası Ulviye Peközer de hastanede kendileriyle çok iyi şekilde ilgilenildiğini vurguladı. Riskli bir ameliyatın iyi bir şekilde atlatıldığını dile getiren Peközer, "Recep'in belirli bir süre kendisini dış etkenlerden koruması gerekiyor. Kalabalık ortamlara tam olarak iyileşene kadar girmemesi isteniyor" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...