İlkbahar yağmuru güldürdü! Su seviyesi yükseldi

İlkbahar yağmuru güldürdü! Su seviyesi yükseldi

YAŞAM Haberleri

Nisan yağmurlarına rağmen İstanbul'daki barajlar hâlâ kritik seviyede. Dün itibarıyla doluluk oranı 32.75 olarak ölçüldü.

Türkiye kuraklık tehlikesi yaşarken, nisan ayıyla birlikte gelen yağmurlar barajların su seviyesini yükseltti. Buna rağmen İstanbul'un barajlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 32.75 olarak ölçülürken, İzmir'de barajların su seviyesi yüzde 70'lere ulaştı.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ocak ayında İstanbul'daki barajların su seviyeleri yüzde 35 iken, şimdi yaklaşık 2 puan daha düşük. Terkos Gölü'nün doluluk yüzdesi 56 iken, Istrancalar Barajı yüzde 35'lere ulaştı. Ömerli Barajı'nın bugünlerdeki su seviyesi ise yaklaşık yüzde 34.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) verilerine göre ise Kurtboğazı Barajı su seviyesi yüzde 50'lere yükselirken, Çamlıdere barajı doluluk oranı yüzde 36'lara yaklaştı.
Yetkililer, pratik su tasarruf yöntemleriyle vatandaşların su israfının önüne geçebileceğine dikkat çekti.
TASARRUF TEKLİFLERİ
gt; Evdeki bozuk muslukları tamir edersek bir musluktan yılda 1 ton su,
gt; Tıraş olurken, diş fırçalarken kapatılan musluklardan kişi başına yılda 12 ton su,
gt; Duş süresini 1 dakika azalttığımızda yılda kişi başına 18 ton su,
gt; Bulaşıkları elde değil de makinede yıkadığımızda yılda ortalama 40 ton su kurtarmak mümkün.
gt; Sifonu gereksiz yere çekmemeliyiz. Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır. Dört kişilik bir ailenin fertleri günde bir kez sifonu amacı dışında çekerse, yılda 16 ton su harcamış olur.
Damla Peker nbsp;ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...