Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Parti binasına polis baskını

Parti binasına polis baskını

YAŞAM Haberleri

Adana'da polisin Güven Partisi İl Başkanlığı'na yaptığı operasyonda 1'i kadın 80 kişinin tombala oynadığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri bir siyasi partide tombala oynatıldığı ihbarı aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis partinin Adana'da 10 Nisan 2014 günü faaliyete geçtiğini tespit etti. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde partinin il başkanı olan B.A. ve parti üyesi 5 kişi hakkında daha önce de kooperatif, dernek, fabrika gibi isimler adı altında tombala oynatmaktan yakalanarak işlem yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine polis savcılıktan arama izni alarak dün akşam üstü operasyon için düğmeye bastı. Yaklaşık 50 polis partinin il başkanlığında tombala oynatıldığı bir saati bekleyerek akşam üstü partiye geldi. Polis partinin kapısını çaldı ancak bir türlü açan olmadı. Bunun üzerine polis çatıya çıkıp buradan girmek istedi ancak çatıda da iki demir kapı olduğu için içeri giremedi. Parti yöneticileri girişe de 3 demir kapı yaptırdığı için polis balyozla kapıların kapı kilit göbeğini kırarak içeri girmek zorunda kaldı. Polis içeri girdiğinde 1'i kadın 80 kişinin tombala oynadığını gördü. Polis hemen tombala oynatılan malzemelere el koydu. Şahısların geniş bir salonda tombala oynadığı için yapılan çekilişi kamera yerleştirerek dev ekrana yansıttığı görüldü. Polis operasyon sonrası 63 kişiye tombala oynamaktan Kabahatler Kanunu'na göre 189'ar lira para cezası verirken, il başkanı da dahil 17 kişiye tombala oynatmak için yer temin etmek ve imkan sağlamak, bin 72 sayılı kanuna muhalefet etmek suçlarından işlem yaptı. Zanlılar emniyete getirilip ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, partinin il başkanlığının yapılan yazışmalardan sonra kapatılacağı öğrenildi. nbsp;
nbsp;Tombala oyununda bir gecede 60-70 bin lira para kazanıldığı öğrenilirken, tombala oynayan kişilerin polise bir gecede 13 bin lira para kaybettiklerini söyledikleri öğrendi. nbsp;
nbsp;Tombala oynarken yakalanan M.B.'nin polise "Eroin bağımlılığı bundan iyi, onun bir tedavisi var buna bağımlı olduğun zaman bir tedavisi de yok, ben kurtulmak istiyorum" dediği öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...