Kadınların kâbusu bitiyor! Yeni Angelina Jolie'ler olmayacak

Kadınların kâbusu bitiyor! Yeni Angelina Jolie'ler olmayacak

YAŞAM Haberleri

Zor tespit edilen bir göğüs kanseri türünde sır perdesi aralandı. Bu sayede kadınlar, Angelina Jolie gibi korkup göğüslerini aldırmak zorunda kalmayacak.

Birçok kadının korkulu rüyası olan gögüs kanserinde bilim adamları önemli bir gelişmeye imza attı. Araştırmacılar, memede sütün yapıldığı yer olan lobüllerde oluşan göğüs kanserinin ardındaki geni tespit etti. Göğüs kanserlerinin yüzde 15'inin bu genden kaynaklandığı belirlendi. Lobüllerdeki tümörler görünür yerde meydana gelmediği için kanser geç teşhis ediliyor, bu durum tedaviyi daha da zor hale getiriyor. Dünyada 100 üniversite ve araştırma kurumunun iş birliğiyle İngilizlerin liderliğinde yapılan araştırmada, "invazif lobüler karsinom" denilen kanserle bağlantılı bir gen tespit edildi. Londra'daki Kanser Araştırmaları Merkezi'nden araştırmaya liderlik eden Profesör Montserrat Garcia-Closas, "Lobüler kanserlerde genetik faktörlerin büyük rol oynadığını tespit etmek çok önemliydi. Çünkü bu kanserler çoğu zaman mamografilerde tespit edilemiyor" dedi. Garcia-Closas, genlerle ilgili bu bilgilerin hastalığın engellenmesini ve tedavi edilmesindeki aşamaları artıracağını söyledi. Son alarak nbsp;dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie, ailesinde genetik gögüs kanseri riski yüksek olduğu için ameliyatla göğüslerini aldırmıştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...