Yabancı öğrenciler Cudi'de bisiklete bindi

Yabancı öğrenciler Cudi'de bisiklete bindi

YAŞAM Haberleri

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne 5 farklı ülkeden gelen 35 üniversite öğrencileri, bir dönem terör olaylarıyla anılan Cudi'de pedal çevirdi.

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında Şırnak'ta bulunan 5 ülkeden 35 öğrenci, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ve güven ile barış ortamının devamı için adı daha önce terör olaylarıyla anılan Cudi Dağı'na bisikletli gezi turu düzenledi.

HALAY DA ÇEKMİŞLERDİ

AB'nin desteklediği gençlik projesi kapsamında yaklaşık bir haftadan beri Şırnak, Silopi ve çevresini gezen, Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, geçtiğimiz günlerde de Cudi Dağı'nın eteklerinde halay çekmişti.

"BARIŞA DÖNEN PEDALLAR"

Şırnak Valiliği önünden Cudi Dağı eteklerine düzenlenen bisikletli tur öncesi temsili kurdeleyi kesen Şırnak Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, gençlerin çevireceği pedalların barış için döneceğini söyledi. Yürenç, "Projemizin Türkiye'deki ayağı da barışa dönen pedallardır. İnşallah her şey barış için olur. Çözüm sürecine eğer bu dönen pedalların bir katkısı olacaksa bizi son derece mutlu edecektir" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNE KATKI SAĞLADIĞIM İÇİN MUTLUYUM"

Ukranya'dan gelen üniversite öğrencisi Nataliia Maseehko da "Biz gençlik için çözüm zamanı projesi için geldik. Biz burda bir hayali gerçekleştirdik. Küçüklüğümden beri bisiklet sürmek istemiştim, şu anda bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum ve bu barış sürecine katkı sağladığı için de ayrıca çok mutluyum, herkese teşkkür ediyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...