Son Osmanlı ebediyete uğurlandı!

/ Kaynak: AA
Son Osmanlı ebediyete uğurlandı!

YAŞAM Haberleri  / AA

Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu'nun cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında vefat eden, Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu'nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Osmanlı hanedanı üyeleri, ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenazeye, Mutlu ve Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun çelenk gönderdikleri görüldü. Caneze namazı öncesinde Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu'nun oğulları Ömer Reda ve Salih Osmanoğlu ile hanedan üyeleri taziyeleri kabul etti. Osmanoğlu'nun oğlu Ömer Reda, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dostlar sağolsun büyüğümüzü kaybettik onu son yolculuğuna uğurluyoruz Allah yolunu cennette açık tutsun" dedi.

Farklı duygular içerisinde olduklarını belirten Reda, şunları kaydetti: "Öyle duygular içerisindeyiz ki malum köprü kurulduktan sonra, Osmanlı ile Cumhuriyetin köprüsü bize tabi sonsuz bir huzur veriyor. Çok rahatız şu anda gerçekten çok rahatız... Validemiz de bunu yaşadı, bizim tabirimizle gözümüz açık gitmiyor. Gün geçtikce daha da iyi olacağına inanıyorum. 1973 yılı sonunda buraya geldik. Kahire'den hep döneceğimiz günü bekliyorduk. Biz Türk oğlu Türküz."

Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu'nun diğer oğlu Salih Osmanoğlu ise "Annemizi kaybettik üzgünüz" dedi. Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da hanedandan birini daha kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade ederek, "Çok üzüntülüyüz. Halamız inşallah kırgın değillerdir. Sözün bittiği yer hakikaten. Soma'dan sonra aileden birini kaybetmemiz tabii ki üzüntü verici. Allah mekanlarını cennet etsin" diye konuştu. 1974 yıllarında sürgünde olan şehzadelerin yurda dönmeleri için TBMM'ye kanun teklifi önerisinde bulunan dönemin milletvekillerinden Rasim Cinisli de cenaze namazına katılanlar arasındaydı. Bu arada, cenaze töreninin sonrasında cüzdanını kaybettiğini farkeden Osmanoğlu'nun oğlu Ömer Reda, durumu bölgede bulunan polis memurlarına bildirdi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...