Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google ve Facebook'un açıklarını bulan 15 yaşındaki Türk

/ Kaynak: İHA
Google ve Facebook'un açıklarını bulan 15 yaşındaki Türk

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Google ve Facebook'un açıklarını bulan 15 yaşındaki Enis Getmez, Google'dan teşekkür mektubu aldı.

9 yaşında bilgisayarla tanışan Enis Getmez, kendi imkanları ile program yazmaya başladı. Gün boyunca uzun süreler bilgisayarda çalışmalar yapan 8'inci sınıf öğrencisi Getmez, Facebook ve Google'ın açıklarını farketmesi üzerine site yönetimi ile iletişime geçerek açıkları bildirdi. Defalarca gördüğü açıkları sitelere bildiren Getmez'in başarısı üzerine Google ve Facebook teşekkür mektupları gönderdi.

15 yaşındaki Enis Getmez, Google'ın yaşı tutmadığı için abisi Emre Getmez aracılığıyla iş teklifinde bulunduğunu iddia ederek, "9 yaşımda bilgisayarla tanıştım kendimi kendi imkanlarımla geliştirdim. Kendi olanaklarımla mxmirror'un düzenlediği hacker yarışmasına girdim. Bilgisayar Mühendislerinin de yarışmaya katıldığı ortamda dünya 9'uncusu oldum" dedi.

Yarışmada Türkiye'den ilk 20'ye giren olmadığından Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Enis Getmez, "Google, Microsoft, Facebook'tan teşekkür mesajları geldi. Google ve Facebook'la iletişime geçtim açıklarını bildirdim. İmkan verildiği takdirde bilgisayarda yapamayacağım bir şey yoktur. Hedefimde büyük şirketlerin yanında çalışmak var" ifadelerini kaydetti. nbsp;

nbsp;Google ve Facebook'un açıklarını bulan 15 yaşındaki Türk

"3 YIL İÇİNDE 3 LAPTOP PARÇALADI" nbsp;
Oğlunu sürekli bilgisayar başında gördüğünde oyun oynadığını söyleyen baba Nafız Getmez ise, Enis Getmez'in 3 yıl içinde 3 laptop parçaladığını dile getirdi.

Oğlunun ilk önce okulunu bitirmesini istediğini sözlerine ekleyen Getmez, "Ben ilk zamanlarda çocuk bilgisayarda oynarken oyun oynuyor zannettim. Yine akşamları eve gittiğimde bilgisayarla oynadığını fark ettim. Dedim 'Oğlum derslerine çalış bilgisayarla oyun oynama derslerinden geri kalırsın' dedim. 'Baba ben bilgisayarla oynamıyorum program yapıyorum' dedi. Tabi ben anlamadığımdan bu yaştaki çocuklar internette oyun oynar diye düşündüm. Yine bir akşam eve gittiğimde bilgisayar başında gördüm. Oyun oynadığını düşündüm. 'Baba ben bilgisayarda oyun oynamıyorum. Program yazıyorum. Google'nin internet üzerinden düzenlediği yarışmalarda Türkiye birincisi dünya 9. olduğunu ikinci etap düzenlenen yarışmada dünya 3. oldum' dedi. Ben anlamadığımdan 'nasıl oluyor' dedim. 'Baba ben program yazıyorum onların açığını buluyorum. Bu programları satıp para kazanacağım' dedi. Bir süre sonra Google'den mektup geldi. Oğlum kendisini sitelerine yönetici yapmak istediklerini söyledi. Ben de 'Oğlum sen küçüksün bildiklerini söyleme seni kandırırlar' dedim. 4 yıllık üniversite bitirmiş Amerika'da stajyerlik yapmış bilgisayar mühendisleri bile oğlumun bildiğini bilmiyormuş. Daha küçük olduğu için kendi bilgisini kendine saklamasını, önce okulunu bitirmesini tavsiye ettim. Bu 3 yıl içinde 3 tane laptop parçaladı. Tabi bunun yaptığı işlere kullandığı laptoplar yetmiyormuş. Bilmediğimden bana da söyleyemiyor. Öğrendim, Enis'in yaptığı programları kaldırabilecek 6 inç laptop aldım. Şimdi bir sorun yok. Benim de anladığım bir şey değil. Bir çok sitelerden Google'den bile teklif var. Bu sene ortaokul bitti, liseye geçiş yaptı. Derslerine çalışmasını itiyorum. O da bana bilgisayar mühendisi olmak istediğini söylüyor. İnşallah olur, zaman gösterecek" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...