Bakan Hasankeyf'te iftara katıldı

/ Kaynak: İHA
Bakan Hasankeyf'te iftara katıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şimşek, Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından muhtarlara, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlara yönelik düzenlenen iftar yemeğine katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından muhtarlara, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlara yönelik düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İmam Abdullah Türbesi'ne giderek Fatiha okuyan Bakan Şimşek, Hasankeyf Seyir Terası'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine Şimşek'in yanı sıra, Batman Valisi Azmi Çelik, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, ilçedeki STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İftar öncesi konuşan Bakan Şimşek, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu'da ciddi kargaşaların ve zulmün devam ettiğine dikkat çeken Şimşek, Ramazan ayının bu sıkıntılı durumların bitmesine vesile olmasını temennisinde bulundu.

Türkiye'nin huzur içerisinde bir Ramazan ayı geçirdiğini söyleyen Bakan Şimşek, "Ortadoğu ve bölgemizde yaşananları gördükçe Türkiye'deki bu ortamı yaşamak önemlidir. İlk defa bu bölgede bir ülke daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin kıt kaynakları ülkenin geleceği için harcanıyor artık" dedi.

Hasankeyf'in sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Bakan Şimşek, "Hasankeyf'in sorunlarını biliyoruz. Sorunların çözümü noktasında gerek yerel aktörlerle birlikte ve gerekse Ankara'daki aktörlerle birlikte üzerimize düşeni yaptık yapıyoruz. Yeni Hasankeyf inşa ediliyor. Var olan bir süreç var bu sürecin en iyi şekilde idare edilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Hasankeyf Batman'ın en güzide, yaşam kalitesi en iyi ilçe olmaya namzet bir ilçedir. Yeni Hasankeyf çok modern ve güzel bir şehir olacak. Eski Hasankeyf'in de korunabildiği kadar koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar yüksek dozda bütçe ayrılan bir projeyi burada yapıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Şimşek, kendisi için hazırlanan protokol masası yerine vatandaşların masasına oturarak iftar açtı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...