Komşusunu öldüren adam serbest bırakıldı

/ Kaynak: AA
Komşusunu öldüren adam serbest bırakıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Eskişehir'de komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, "akıl sağlığının yerinde olmadığı"na dair gelen raporla serbest bırakıldı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, Adli Tıp Kurumu'ndan "akıl sağlığının yerinde olmadığı"na dair gelen rapor doğrultusunda tahliye edildi.Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Ethem Sarı (72) ile maktul Necati Dere'nin (62) eşi Hafize, kızı Melek ve oğlu Onur Dere hazır bulundu.Mahkeme heyeti sanık Ethem Sarı'nın (73) cezai ehliyetinin bulunmadığına yönelik Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini bildirdi.Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı salonda, mahkeme heyeti, sanık Sarı'nın "Tasarlayarak adam öldürme" suçunu akıl hastalığı ve davranışlarına hükmedemediği gerekçesiyle işlediğine kanaat getirerek tahliyesini kararlaştırdı.Sanığın tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi.
Bu arada kararın ardından Necati Dere'nin yakınları duruma tepki gösterdi.
Seyitgazi ilçesinde 20 Aralık 2013'te meydana gelen olayda, sanık Sarı, aralarında husumet bulunan maktul Necati Dere'ye av tüfeği ile iki el ateş etmişti. Vücuduna çok sayıda saçma isabet eden Dere, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan Sarı, tutuklanmıştı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...