Ablasını hayatla 'barış'tırdı

Ablasını hayatla 'barış'tırdı

YAŞAM Haberleri

Anne, kızını kurtarmak için 7 defa hamile kaldı. Ve sonunda 4 yaşındaki Barış'tan alınan ilik, ablası Tuğba'ya hayat verdi.

Mersin'in Anamur ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Tuğba Dikenkuşu, 1 yaşında talasemi hastalığıyla tanıştı. Dikenkuşu'na kordon kanı ve ilik nakledilmesi için ailesi bir bebek dünyaya getirmek istedi. Hamileliklerden 4'ü doktor tavsiyesiyle sonlandırılırken, ikisinde ise düşük meydana geldi. Anne Ayşe Dikenkuşu, 7. hamileliğinde Barış isimli erkek çocuk dünyaya getirdi. Genç kız, kardeşi Barış'tan alınan kordon kanının bulunduğu torbanın İstanbul'daki tıp merkezine taşınırken kargoda patlaması üzerine tedavi olamadı. Buna rağmen umutlar tükenmedi... Geçen yıl 3 yaşına gelen Barış'tan ilik nakli yapılmasıyla yeni bir süreç başladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde başlayan ve yaklaşık 14 ay süren tedavi sonunda Tuğba, sağlığına kavuştu. Anne Dikenkuşu, "17 yıl uğraştım. Hiç ümidimi kaybetmedim" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...