Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege'de 8 yeni batık bulundu

/ Kaynak: DHA
Ege'de 8 yeni batık bulundu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü ekibinin Bodrum'daki çalışmaları bitti. Ekip, 8 yeni batık bulduğu öğrenildi.

Araştırmalarda 8 yeni batık bulunduğu açıklandı.Türkiye'deki balık envanterini çıkarmak amacıyla Muğla'nın Datça Yarımadası ile Antalya arasında STS Bodrum Okul Gemisi'yle araştırmalar yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü ekibi, çalışmalarını sonlandırdı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi'nin desteklediği projede, ülkedeki batık envanterini çıkarmak amacıyla 2007 yılından beri belirli periyotlarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü ekibi, STS Bodrum Okul Gemisi'yle 3 hafta önce yola çıktı. Datça Yarımadası ve Antalya'nın batı sahilleri arasında araştırma yapan ekip, çalışmalarını sonlandırdı. Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne dönen ekibin, 8 yeni batık bulduğu öğrenildi.
Ege ve Akdeniz bölgesi araştırmalarının 2014 yılı 1'inci etabını tamamlamış olduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Harun Özdaş, "Öncelikle Bodrum Belediyesi'ne, Bodrum okul gemisini bu etapta kullanma imkanını bize sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Projemizin esas amacı Türkiye'nin batık envanterini çıkarmak için yaptığımız bir çalışmadır. 2014 yılından itibaren özellikle Osmanlı dönemini içine alan süreci, daha doğrusu Osmanlı döneminde batmış olan gemilerin envanter çalışmasına ağırlık vererek yürütmekteyiz. Toplam süremiz 3 hafta olarak gerçekleşti. Araştırma dalışlarında bu 3 haftalık süre içerisinde 8 tane yeni batık tespit ettik. Çok verimli bir çalışma oldu. Çünkü daha önceki yıllarda hem bizim hem de bizden önceki yabancı ekiplerin veya Türk ekiplerinin yaptığı araştırmalarda bakmadıkları bölgeleri hedef alan bir çalışma oldu. Özellikle de yelkenli bir gemi ile yola çıkmamızın bize katkısı büyük oldu. Yelkenli gemilerin gidebileceği rotalarda seyir ettik ve dolayısıyla bunun batıkları bulmamıza da çok büyük etkisi oldu" dedi.
Batıklardan bazı eserlerin gün ışığına çıkartıldığı ve ilerleyen günlerde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne teslim edileceği açıklandı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...