Hırka-i şerife rekor ziyaretçi

Hırka-i şerife rekor ziyaretçi

YAŞAM Haberleri

Ramazanın son günü ikindi namazından sonra ziyarete kapatılan Hırka-i şerifi, bu sene 1 milyonun üzerinde müminin ziyaret ettiği bildirildi.

Peygamber efendimizin vasiyeti üzerine Hazreti Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, ramazanın son günü ikindi namazından sonra ziyarete kapatıldı. Hırka-i Şerif, restorasyon dolayısıyla ibadete kapalı olan ancak ziyaret için bir kısmı açık tutulan Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde 4 Temmuz'dan itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Kutsal emanete Ramazan ayı boyunca İstanbul'dan, Anadolu'dan ve yurt dışından ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Son gün olmasına rağmen rahatça ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlardan bazılarının ziyaret sırasında gözyaşı döktüğü gözlendi. Yetkililer ziyaretçi sayısının 1 milyonun üzerine ulaştığını söyledi. Hırka-i Şerif Camisi İmamı Mustafa Uyar, ''Kainatın efendisinin en önemli hatıralarından biri burada. İstanbul, Hazreti Peygamber'in müjdelediği kutlu bir şehir'' dedi. Uyar, bu yıl Hırka-i Şerif Camisi'nin tadilatta olmasına rağmen ziyaretçi sayısında rekor yaşandığını dile getirdi. Namazın ardından Hırka-i Şerif'in bulunduğu kata ziyaretçilerle çıkan Uyar, cami müezzini Ahmet Yılmaz ile Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Kutsal emanet, daha sonra ziyarete kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...