Dinozor ağaç!

Dinozor ağaç!

YAŞAM Haberleri

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Ulupınar köyünde bulunan ve bazı vatandaşlarca dinozora benzetilen erik ağacı, görenlerin dikkatini çekiyor.

Köydeki Başpınar kaynak suyunun yakınlarında bulunan kurumuş ağaç, Ulupınar'a gelenlerin ilgi odağı oluyor. Köy muhtarı ve Ulupınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Tuncel, 5-6 yıl öncesine kadar meyve veren ağacın önceki senelerde kuruduğunu söyledi.Tuncel, Başpınar kaynak suyunda her yıl geleneksel olarak düzenledikleri "Birvan Piri Davut Şenlikleri"ni bu yıl kuraklık nedeniyle iptal ettiklerini belirterek, önceki senelerde şenlik için köye gelen misafirlerin erik ağacını "dinozora" benzettiğini ifade etti. Ağacın vatandaşların ilgisini çektiğini dile getiren Tuncel, "Dinozora benzetiyorlar, çocuklar etrafında oynuyor, üzerine çıkıyor. Yanında fotoğraf çektirenler oluyor. Ressam olan yeğenim, bunu ağacı resmetti ve ağacı korumamızı, kesilmemesini söyledi. Biz de köylüler olarak ağacın korunmasına dikkat ediyoruz'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...