Bonzai kalbi de vuruyor

Bonzai kalbi de vuruyor

YAŞAM Haberleri

Son dönemde artan kullanım sebebiyle gündeme gelen bonzainin, ilk defa doğrudan kalp krizine sebep olduğu tespit edildi.

Kalp krizi geçiren 33 yaşındaki bir hastanın 12 saat öncesinde aşırı dozda bonzai kullandığı tespit edildi. Böylelikle bonzainin ilk defa doğrudan kalp krizine de sebep olduğu belirlendi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hüseyin Ayhan, bundan 6 ay önce, 33 yaşında bir erkek hastanın kalp krizi teşhisiyle hastaneye geldiğini belirtirken, yüzde 100 damar tıkanıklığı görülen hastanın anjiyoya alınarak, kalp damarının açıldığını söyledi. Ayhan şöyle devam etti: "Literatürü taradığımızda bonzai ile ilgili ölümler bildirilmesine rağmen kalp krizi olan vakaya rastlamadık. Literatürde esrar ve kokain gibi maddelerin kalp krizine neden olduğu biliniyor, ancak ilk defa bonzainin de kalp krizine neden olduğunu belirledik"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...