Eski basketbolcunun feryadı: "Kızım kaçırıldı"

/ Kaynak: İHA
Eski basketbolcunun feryadı: "Kızım kaçırıldı"

YAŞAM Haberleri  / İHA

Galatasaray Basketbol Takımı'nın eski oyuncusu Haşim Murat Yurdakul'un kızları 17 yaşındaki Ege Yurdakul'dan haber alınamıyor.

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Geyikli beldesindeki yazlıklarında kalırken kaybolan Galatasaray Basketbol Takımı'nın eski oyuncusu Haşim Murat Yurdakul'un kızları 17 yaşındaki Ege Yurdakul'dan haber alınamıyor. Baba Yurdakul, kızını kaçıran kişinin kimliğinin belli olduğunu, ailesiyle görüşmelerine rağmen kızını teslim etmediklerini söyledi.

2 gün önce Geyikli beldesindeki Odunluk iskelesinde arkadaşlarıyla otururken, saat 22.00 sıralarında yazlıklarına gitmek üzere ayrıldığı sırada kaçırılan 17 yaşındaki Ege Yurdakul'dan haber alınamıyor. Ege'nin babası Haşim Murat Yurdakul, yaptıkları girişimler sonucu kızını kaçıran kişinin kimliğinin tespit edildiğini söyledi. Yetkililerden yardım isteyen baba Yurdakul, "Ben İstanbul'a dönmüştüm. Eşim gece arayıp kızımın kaçırıldığını haber verdi. Avukatıma haber verdim. Bütün gün Bayramiç'te ailenin peşindeydi. Ezine, Bayramiç, Geyikli Jandarmaları hep takipteydi. Getirdiğimiz belgeler üzerine sağ olsun savcı bey hemen arama iznini çıkarttı. Bazı ipuçlarını değerlendirerek kimin kızımızı alıkoyduğunu buldular. İsmiyle, köyleriyle, aileleriyle buldular. Fakat yapılan araştırmalarda aile eşrafı hepsi yerinde olmasına rağmen kızımla kızımı alıkoyan genç arkadaş ortalarda yoktu" dedi.

Kızını kaçıran C.T'nin ailesiyle görüşüp kızını teslim etmeleri konusunda anlaştıklarını da söyleyen Yurdakul, "Annesi babası ve ağabeyiyle bugün yüz yüze yaptığım görüşmede, kendilerinden rica ettim. 'Bakın sizde çocuk sahibi insanlarsınız. Kızlarınız var. Bunun nasıl bir acı olduğunu bilirsiniz. Sizden şunu istiyorum. Bu işin vebali büyük, cezası ağır. Siz kızımı getirin. Ben gerekeni yaparım. Gerekirse şikayetimden vazgeçerim. Yeter ki kızımı bana sağlam teslim edin' dedim. 1 saate yakın görüştük. Kabul ettiler. Bugün akşam 17.00 - 18.00'e kadar süre istediler. Ağabeyi yerini bilmediğini, onu bulacağını ve kızımı bana ya da karakola teslim edeceğini söyledi. Ben de elimden gelen yardımı yapacaktım. Fakat bu saate kadar bekledik. Herhangi bir sonuç yok. Aile sürekli bizi oyalıyor. 2 gün geçti. Kızımın ne halde olduğunu düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

Kızı Ege'nin dikkat dağınıklığı problemi olduğunu da anlatan baba Yurdakul, "Kızım 17 yaşında. Hiperaktiviteye bağlı dikkat bozukluğu var. Raporu var. Kendisi 17 yaşında olabilir. Ama 14-15 yaşında gibi davranıyor. Kolaylıkla kandırılabilir yapısı var. Çok saf. Ne olduğunu ancak kızıma kavuştuktan sonra söyleyebilirim" dedi.

Kaçırıldıktan sonra kızından hiç haber alamadığını da söyleyen Haşim Murat Yurdakul, 'Kızınızın hayatından endişe ediyor musunuz?' sorusuna, "Bunu düşünmek bile istemiyorum" diye yanıt verdi. Ege'nin annesi Gamze Yurdakul ise gözyaşlarını tutamadı.

17 yaşındaki Ege Yurdakul, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesi Odunluk İskelesindeki yazlıklarına giderken, Çarşamba gecesi ortadan kaybolmuş, genç kızdan bugüne kadar herhangi bir haber alınamamıştı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...