Yıldızı sönen ünlüler

Yıldızı sönen ünlüler

YAŞAM Haberleri

Bir dönemin şöhretleri artık başka işlerde...

"Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak..." Şüphesiz Andy Warhol'un en çok bilinen sözü... Türkiye'de de bir dönem şöhret olup hızla unutulan nice isim oldu. Ne yaptılarsa başaramadılar... Kimilerini tek şarkıyla kimilerini ise bir zamanların en çok izlenen Popstar, BBG ve evlendirme gibi yarışma programlarından hatırlıyoruz. nbsp;İşte şöhretleri çok kısa süren bir zamanların "yıldızları"...

nbsp;Yıldızı sönen ünlüler


Yasemin Hadivent nbsp;

Genç oyuncu 2003 yılında "Rabia" ve "Deli Duran" dizilerinde rol aldı. Daha sonra "Türkiye'nin Yıldızları" adlı oyunculuk yarışmasında birinci oldu. Gökhan Özen ile "Sevda Çiçeği" dizisine başrol oynadı. "Buzda Dans" adlı TV programında eski milli futbolcu İlhan Mansız'la finale kalarak ikinci oldu. Fakat bunların hiçbiri yetmedi ve kaybolup giden ünlülerden oldu.



Popstar Firdevs
Popstar yarışmasında sempatik tavırları ve jüri üyesi Armağan Çağlayan ile tatlı atışmaları sırasında dikkat çekmişti. Yarışmada ikinci oldu ancak daha sonra çıkardığı albümle istediği çıkışı yakalayamadı.



Melis Sökmen
Hem siyahi teni hem de "Maçka Yolları Taşlı" şarkısı ile dikkat çekmişti. Şöhreti çok fazla sürmedi. nbsp;



Umay Umay
nbsp;Doksanlı yılların bir başka "uçuk ismi." Masmavi saçları, o zamanlar için fazlaca marjinaldi. Klipleri de öyle. Ama artık hatırlama mesafesinin çok uzağında!



Caner amp;Tülin nbsp;
Onlar da bir zamanlar çok izlenilen evlendirme programının gözde yarışmacılarındandı. Bir küs bir barışık olan çiftin evlenmesi adeta memleket meselesi olmuştu. Programda evlenemeyen çift bu defa anılarını sabah kuşağı programlarında aradılar. Şöhret basamaklarında yükselmek için Caner'in canlı yayında kafasında bardak kırması olsun, defalarca evlenme teklifi etmesi olsun ikiliye çare olmadı. Bir de kaset çıkaran Caner aradığını bulamadı. Şu sıralar taksi şoförlüğü yapmakta... "Türkiye'nin gelini" Tülin ise Eskişehir'deki köyüne döndü.



Samra Sökmen
nbsp;90'lı yıllarda Garo Mafyan ve Aysel Gürel'in ellerinden tutup piyasaya sürdüğü eski oryantal. "Doksan altmış doksan, her gören hayran" diye şarkı yaparsan fazla sürmez saltanatın...


İrem
Bir internet fenomeni olarak ünlendi. "Hayalet Sevgilim" şarkısına patladı. Tık rekoru kıran şarkısına klip çeken İrem'in şöhreti çok sürmedi ve kaybolup gitti.




Abidin
Abidin Özşahin, Popstar birincisiydi. Bu şampiyonluğunun ardından 2004 yılında "Aşktan Yana" albümü çıkardı. Ama o da diğerleri gibi istediği çıkışı yakalayamadı.



Bir de bunlar vardı

15 yıllık pop müzik tarihimizden yüzlerce popçu geçti. Tek albümle, tek şarkıyla birkaç aylık şöhret yakalayan bu kişilerin adları bile artık zor hatırlanıyor. Beyin cimnastiği yoluyla hatırlanan bu isimlerden bazıları şöyle: Rüya Ersavcı, Seden Gürel, Aylin Livaneli, Sibel Alaş, Sibel Bilgiç, Barbaros Hayrettin, Ufuk Bigay, Kartel, Tufan Kayhan, Bay X, Sibel Sezal, Seçil, Tuğrul Arseven, Yamaç, Ateş, Meyra, Mine, Ati, Emral, Gülay Eralp, Dr. Tarık, Orçun, Birkaç İyi Adam, Çıtır Kızlar, Mert Ekren, Nida, Emre Matraş... Geçmişte kısa bir süre için de olsa 'şöhretler dünyasıyla' tanışma fırsatını yakalamış bu isimlerin birçoğu şimdi kendi hallerinde başka işlerle uğraşıyor.



BBG Tarık
Katıldığı Biri Bizi Gözetliyor yarışmasında ünlenmişti. O dönem Yeşim Salkım kendisine kaset yapacağını açıklamıştı. Çıkardığı 'Of Deli Gönül' albümüyle 1 milyon 200 bin satış rakamını yakaladı. Ancak genç popçunun bu ünü fazla sürmedi. Albümden hiç para kazanamadığını açıklayan Tarık, bunalıma girdiğini ve tedavi gördüğünü söylemişti.


Şebnem Paker
Türkiye'nin Eurovision'da derece yapan ilk ismiydi. Sahnedeki zarif duruşu, "temiz" sesi, incecik fiziğiyle 1997 Eurovision Yarışmasında üçüncülük kazandırmış sonrasında kaybolup gitmişti. Öğretmendi.




Rengin nbsp;
Sezen Aksu'nun vokalistliğini yaptı, ardından 1996 yılında 'Aldatıldık' şarkısıyla parladı. Sezen Aksu'nun desteği ve birkaç parça ile çıkışını sürdürdü. Daha sonra o da diğerleri gibi unutulanlar kervanına katıldı ve evlenip Bursa'ya taşındı.



Ah Canım Ahmet
Aslında yetenekli bir müzisyendi. Bir başka gurbetçi Rafet el Roman'dan hemen önce çıkmıştı piyasaya. Bir başka ifadeyle 90'lı yılların bozuk Türkçeli pop müzik akımının öncülerindendi. "Ah canım vah canım" demek yetmedi. Yitip gitti.



Suat Suna nbsp;
Kemanıyla çıkıp en azından belli bir seviyede şarkılar yapmayı gelenek haline getirmişti. "Ansızın Çekip Gittin"le hatırlıyoruz. Bir de hüsranla biten Melike Öcalan evliliğiyle.



Ferda Anıl Yarkın
"Sonuna Kadar" şarkısıyla çıktı ama sonuna kadar gidemedi! Pop müziğin canlandığı 90'lı yıllarda sürekli siyah giydiği kıyafetleri ile tanındı. Ancak o da aradığını bulamayanlardan. Konservetuvar mezunudur.



Tayfun Duygulu
Özellikleri şöyle hatırlanabilir: Bir, "Hadi Yine İyisin" şarkısı. İki, saksafon çalar. Üç, Kayahan'ın kızı Beste ile başarısız bir evlilik yapmıştır. Dört, şarkı söylerken kafasını sallamayı otomatiğe bağlardı.



Ciguli
Haksızlığa uğradığı söylenebilir. Sesini çok maharetle kullanırdı. "Binnaz" ve "Yapma Bana Numara" şarkıları vardı. nbsp;


Tuna BAYRAMOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...