Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayseri'de sel tehlikesi

/ Kaynak: DHA
Kayseri'de sel tehlikesi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kayseri'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın neden olduğu sel felaketinin ucuz atlatıldığı belirtildi

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri'de belediyelerin olası afetlere karşı aldıkları önlemin, Erciyes'ten inen sel sularının bir faciaya sebebiyet vermesini engellediğini söyledi. Yalçın, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla koordineli olarak sabaha kadar çalıştığını anlatırken, "Taşkın koruma kanallarının sürekli açık tutulması faciayı engelledi"' dedi. nbsp;Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte çalışmaları koordine eden Yalçın, şiddetli yağmur ardından Erciyes Dağı'ndan gelen sel sularının Deliçay'ı taşırması sonucu Hisarcık, Kıranardı ve Çay Bağları başta olmak üzere Melikgazi ve Talas'ta bazı bölgeleri selin vurduğunu kaydetti. Mustafa Yalçın, gece yarısı etkili olan afet ardından Büyükşehir, Melikgazi ve Talas Belediyeleri itfaiye ekipleri, KASKİ, Elektrik Şirketi ve AFAD ekipleri arasında koordine sağlanarak afetin asgari zararla atlatılması ve hasarın kısa sürede giderilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, şöyle konuştu: nbsp;
"İlçe belediyelerimizle birlikte yapılan çalışmalarla taşkın koruma kanallarının sürekli temiz tutulması, ıslahı gereken yerlerin beton perdelerle tamamlanması ve sürekli akışa uygun hale gelmesi için çalışmıştık. Bunun faydasını gördük. Yapılan çalışmalardan dolayı çok fazla hasar yok."


EVLERİ SU BASTI
Selin etkili olduğu Bünyan İlçesi'ne giderek çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Yalçın, "Bünyan'da da 30 kadar ev ve işyerini su basmış durumda. Yollarda tahribat var. 40 kadar mevsimlik tarım işçisini bulundukları çadırlardan özel bir yurda tahliye ettik. Hasarları giderme çalışması devam ediyor" diye konuştu.


''SEL KONTROL ALTINA ALINDI''
Kayseri'ye 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Erciyes Dağı'ndan gelen yoğun selin Deliçay'ı taşırdığını ve sel sularının Melikgazi ve Talas bölgesini etkilediğini söyledi. Selin tamamen kontrol altına alındığını dile getiren Palancıoğlu, "Büyükşehir, Melikgazi ve Talas ekipleri koordineli çalışıyor. Deliçay'ın Bağlar kısmında bir yol çökmesi var, orada da çalışmalar sürüyor" dedi.


VATANDAŞLAR EVLERİNİ TEMİZLİYOR
Selden en çok zarar gören Hisarcık Mahallesi'nde günün ağarmasıyla vatandaşlar, sular altında kalan evlerini temizleme çalışmalarına başladı. Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Hisarcık Mahallesi'ndeki vatandaşların evlerini ziyaret ederek hasarları tespit ediyor. Dere yatağındaki suların taşması sonucu dereye sürüklenen otomobiller iş makineleri yardımıyla kaldırılıyor. Mahalle sakinlerinden Davut Gürbüz, yatsı namazını camide kıldıktan sonra evine geldiğini, felaketin bir anda gerçekleştiğini söyledi.


''BÖYLE BİR FELAKETİ DEDELERİMİZ ANLATIRDI''
Eşiyle beraber son anda canlarını kurtardıklarını anlatan Gürbüz, "Yağmur, evin bahçe duvarından aşıp içeri geliyordu. Bahçenin diğer tarafındaki duvarlardan kendimizi dışarı attık, yoksa suyun altından kalacaktık. Böyle bir felaketi küçükken dedelerimiz anlatırdı, bu yaşa geldik böylesini görmedik" diye konuştu. Evi selden büyük hasar gören Dürdane Aracı ise kömürlüğündeki kömür ve odunların da sele kapıldığını belirtti. Aracı, "Kış için hazırladığım salçaları ve diğer yiyecekleri serin oluyor diye kömürlükte muhafaza ediyordum. Hepsi gitti, iki keçimiz de suyla sürüklendi, telef oldu" dedi. Vatandaşlar, dere yatağının genişliğinin yarıya düşürülmesinden dolayı selin büyük çaplı hasara yol açtığını belirttiler. Hisarcık'tan gelen sel, kentin ana arterlerinden olan Kartal Bulvarı'nda ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bulvar, Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerince tazyikli su ile yıkanıyor. Temizlik çalışmalarından dolayı bulvar, tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Kayseri'de sel tehlikesi

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...