Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TEOG yerleştirme sonuçları nereden bakcam ve TEOG tercih sonuçları açıklandı

/ Kaynak: AA
TEOG yerleştirme sonuçları nereden bakcam ve TEOG tercih sonuçları açıklandı

YAŞAM Haberleri  / AA

MEB, bu yıl hayata geçirilen TEOG Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını saat 15.00'te açıkladı. TEOG Yerleştirme sonuçları açıklandı

TEOG yerleştirme sonuçları nereden bakcam ve TEOG tercih sonuçları açıklandı / MEB, bu yıl hayata geçirilen TEOG Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını saat 15.00'te açıkladı. TEOG Yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar, Bakanlığın internet sitesinden öğrenilebilecek.

Sonuçlara http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Bakanlığın internet sitesinden ve e-okuldan öğrenilebilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8. sınıf öğrencilerinin liselere yerleştirilme tercihleri 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alındı.

Bu kapsamdaki yerleştirme işlemleri, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde yayımlanan Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirildi.

YEP'e sahip 1 milyon 291 bin 851, 8. sınıf öğrencisinden 1 milyon 136 bin 546'sı tercihte bulundu.

Tercih yapan öğrencilerden, 1 milyon 57 bin 799'u okul kodlarına göre yaptıkları A Grubu tercihlerine, 78 bin 447'si okul türlerine göre yaptıkları B Grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise "2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildi.

Yerleştirme sonuçları, www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlandı.

-Nakil başvuruları 25 Ağustos'a kadar devam edecek

Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos'ta başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik yerleştirme nakli isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Resmi okullar arasındaki yerleştirme nakil işlemleri ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacak.

-Nakil sonuçları 29 Ağustos'ta ilan edilecek

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Bakanlığın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLA

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB TEOG DUYURULARI

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

4 Temmuz: nbsp;Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı
7 TEMMUZ: nbsp;8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı
31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: nbsp;Tercihlerin alınması (Saat 17:00'ye kadar)
22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması
25-28 AĞUSTOS: nbsp;Nakil başvuruları alınacak
29 AĞUSTOS: nbsp;Nakil işlemleri saat 19.00'da bitecek
15 EYLÜL: nbsp;Okulların açılış tarihi
EYLÜL SONU: nbsp;Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

BAŞVURU SÜRESİ

25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında saat 17'ye kadar nakil başvuruları alınacak. 29 Ağustos günü saat 19'da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Bundan sonraki süreçte ise nakiller, Eylül ayı sonuna kadar haftalık dönemler halinde devam edecek.

İŞLEMLER NASIL YAPILACAK

2014-2015 öğretim yılında hazırlık veya 9'uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula nakil talebinde bulunmaları halinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak.

DUYURULAR NASIL YAPILACAK

Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden görülebilecek. Sonuçlar yine buradan takip edilecek.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Nakil başvurusunda bulunmak istediğiniz okula, kesin kayıt yaptırdığınız okuldan başvuru yapacaksınız. Başvurular ise internet aracılığıyla olacak. Nakillerde tek kriter puan üstünlüğü.

DGS tercihleri başladı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri bugün alınmaya başladı. Tercih süreci 26 Ağustos'ta sona erecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, DGS ile ilgili tercih işlemleri 21-26 Ağustos'ta ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. Adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacak.

Tercih işlemleri bugün saat 14.00'te başlayacak.

Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile ilgili tablo ve koşullar tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...