Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eyüp Sultan'da "Gazze'ye Yardım Sokağı" kuruldu

/ Kaynak: AA
Eyüp Sultan'da "Gazze'ye Yardım Sokağı" kuruldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Eyüp Sultan'da, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek olmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle "Gazze'ye Yardım Sokağı" kuruldu.

Eyüp Sultan'da, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek olmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle "Gazze'ye Yardım Sokağı" kuruldu.

Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Sultan Camisi Meydanı'nda kurulan sokağın açılışında, oyuncular Gazze'deki savaşın canlandırıldığı "Flash Mop" gösterisi yaptı. Gösteriye çevredeki vatandaşların ilgisi büyük oldu. Gösteride ses ve görsel efektlerle saldırılar canlandırılırken, yaralılar da mizansen olarak sedyelerde taşındı. Gösteriyi izleyen bazı vatandaşlar "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan atarken, tekbir getirdi. Bazı vatandaşların da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Açılışta konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, vatandaşların Gazze'de yaşanan dramı hissetmeleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

"Gazze Yardım Sokağı"nda 15 yardım kuruluşunun standı bulunduğunu aktaran Aydın, "3 hafta bu standlar sokakta kalacak. Gazze'ye yardım etmek isteyen vatandaşlar yardımlarını ulaştıracak" dedi. nbsp; nbsp;

Eyüp Sultan'da Gazze'nin dramı canlandırıldı

Gösteriyi izleyen vatandaşlardan Sevim Poyraz, duygularını şöyle dile getirdi:

"Gösteriden çok etkilendim. Çok üzüldüm. Bir anda kendimi onların yerine koydum. Bu bizim de başımıza gelebilir. Bütün dünyaya sesleniyorum. Kimse sessiz kalmasın. Çocuklar yetim kalmasın. Gazze Sokağı'nı gezerken de çok duygulandım. O insanların ne günahı var. Mescidi Aksa dünyanın ilk mescidi. Allah onlara yardımcı olsun. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da inşallah onlara hayırlı uğurlu olur ve desteklerini esirgemez."

Yeryüzü Doktorları Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Çakmak, organizasyonu düzenleyen belediyeye teşekkür etti.

Eyüp Sultan'ın önemine işaret eden Çakmak, "İnsanların yardım konusunda ilgisi büyük ve çok hassas. Standlarda da Gazze hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Yardımları yerine ulaştırmak için kabul edeceğiz" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...