Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

10 kardeşler 5'inin ismi duyanları hayrete düşüyor çünkü hepsi...

/ Kaynak: İHA
10 kardeşler 5'inin ismi duyanları hayrete düşüyor çünkü hepsi...

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kayseri'de yaşayan Şerife Gelmez eşini 2006'da kaybettiğini ve çok duygusal olduğu için 10 çocuğundan 5'ine etkilendiği olaylardan isim verdiğini açıkladı.

Kayseri'de yaşayan Şerife Gelmez, eşi Haydar Gelmez'in çocuklarının ismini etkilendiği olaylardan esinlenerek koyduğunu ifade etti. 2006 yılında hayatın kaybeden eşi Haydar Gelmez'in duygusal bir insan olduğunu ve etkilendiği olaylardan esinlenerek çocuklarından 5'inin ismini Merhamet, Dörtbin, Vicdan, Pırlanta ve Yıllar koyduğunu söyleyen 10 çocuk annesi Şerife Gelmez, "Eşim çok duygusal olduğu için çocuklarının adını da farklı bir şekilde koydu" dedi. Şerife Gelmez, "Çocukların yarın bir hata yaptıklarında isimlerinin anlamını da düşünerek vicdanlı ve merhametli olsunlar diye bu şekilde koydu" dedi. En büyük kızının isminin Dörtbin olduğunu söyleyen anne Şerife Gelmez, "Dörtbin doğduğunda başlık parası vardı. Başlık almadan kimse evladını vermezdi. Benim de bir akrabam evlenecekti, kızın ailesi 4 bin lira başlık parası istedi. Sonra bana, 'İkram yapmaz mı? Sen akrabasısın. Bu fiyatı indirmez mi?' diye sormamı istediler. Evlenecek olan adam çok fakirdi. Ben de gittim sordum, '4 bin liradan aşağı almam başlık' dediler. Adam fakirdi ve iki tane ineği vardı. Onları satıp başlık parası yapıp evlenecekti. Bu durumdan etkilenen rahmetli eşim de, 'Eğer benim bir kızım olursa adını Dörtbin koyacağım' dedi. Kızımız doğduktan sonra da adını Dörtbin olarak koydu" dedi.
İsmi farklı 5 kardeşten biri olan Yıllar Gelmez ise, arkadaşlarının adını duyunca çok şaşırdığını belirterek, "İsmimin hem olumlu hem olumsuz yönleri var. Olumlu yönü, söylediğimde bu isim çok çabuk tanınıyor ve ilgi çekici oluyor. Olumsuz yönü ise devlet dairelerinde ismimi söylediğimde inanmıyorlar, kimlik göstermek zorunda kalıyorum" dedi.
1989 doğumlu Yıllar Gelmez, adının konulma hikayesini şu şekilde anlattı:
"Rahmetli babam o yıllarda Turgut Özal'ın ağzından, 'yıllar' kelimesini çok anlamlı bir şekilde duymuş. Turgut Özal'ın ağzından bunu duyunca demiş ki, 'Benim oğlum olunca adını Yıllar koyacağım' Ben doğduktan sonra da adımı Yıllar Gelmez olarak koymuş. Adımın Yıllar soyadımın Gelmez olması, uyumlu olması insanları çok şaşırtabiliyor."

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...