Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Böyle şikayet görülmedi! 'Denizde ayağımı balık ısırıyor'

Böyle şikayet görülmedi! 'Denizde ayağımı balık ısırıyor'

YAŞAM Haberleri

Muğla Marmaris'de yaşayan ve tatilini sürdüren vatandaşların Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne yaptığı ilginç şikayetler yetkilileri çaresiz bıraktı

Kendileriyle ilgili olmayan konularda da çok sayıda telefon aldıklarını bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "Denizde ayağımı balık ısırıyor, gelin buna çare bulun" diyenlerle bile karşılaştıklarını söyledi.Marmaris Belediyesi'nin İçmeler Mahallesi binasında görev yapan Zabıta Müdürlüğü'ne birbirinden komik şikayetler geliyor. Kimisi zabıtayı telefonla arayarak "Denizde ayağımı balık ısırıyor, gelin buna çare bulun" derken kimisi de "Horozun sesi fazla çıkıyor, gelin susturun" ya da "Bahçeme yabancı bir hayvan girdi gelin çıkarın" diyenler oluyor. CHP'li Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan yaz boyunca zabıtaya gelen tüm şikayetleri değerlendirdiklerini belirterek, "Şikayetler genelde bölgemize tatile gelenlerden oluyor. Problemleri anında çözmeye çalışıyoruz. Hatta bizzat ben gidip ilgileniyorum. Fakat bazen de öyle isteklerle karşılaşıyoruz ki nasıl müdahale edeceğimizi bilemiyoruz. Örneğin denize giren birisi ayağını balık ısırdığı için bizi arıyor. Buna çare bulamayacağımızı bile bile bizi arıyor. Yine bir otelde kalan başka bir arkadaşımız sabahın erken saatlerinde horozun fazla öttüğünü ve kendilerini uyandırdığını söyleyerek bunu çözmemizi istiyor. Bazen gülmekten başka birşey yapamıyoruz. İçmeler'de yaşayan bir vatandaşımız bile bizi arayıp bahçesine yabancı hayvanın girdiğini söyleyerek gelip onu çıkarmamızı istiyor. Bu hayvan bir keçi, köpek, kedi ve hatta tavuk bile olabiliyor. Dağ köylerinde evinde yemek üzere kendisine ait bir hayvanı keseni gören komşuları bile şikayet üstüne şikayet yağdırıyor" dedi.
Yerel yönetimlerde bazı aksaklıklarının da yaşandığını kabul eden Kaplan, uzak mahallelere zamanında yetişemediklerini kaydetti. Kirli plaj görüntüsü nedeniyle sık sık telefon aldıklarını ve ekipleri görevlendirdiklerini ifade eden Kaplan, "Bunları zamanla çözeceğiz. Fakat çözümü mümkün olmayan şikayetler karşısında çaresiz kalıyoruz. Örneğin kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde yol ve su sorunu yaşanıyor. Komşusuyla sorun yaşayan ve yolu olmayan vatandaş bizden medet umuyor. Bazen kimseye laf anlatamıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...