HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Telefon siparişi verdi içinden bu çıktı

Kaynak: İHA
Telefon siparişi verdi içinden bu çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir'de 10 yaşındaki torununa internet üzerinden telefon almak isteyen E.Ç, adresine gelen kargodan kol saati ve parfüm çıkınca büyük şaşkınlık yaşadı

Torununun bayram hediyesi isteği üzerine daha öncede alışveriş yaptığı bir firmadan internet üzerinden akıllı telefon almak isteyen E.Ç., 80 TL karşılığındaki telefonun yanında kol saati ve parfüm hediyesini de kabul etti. Siparişi veren E.Ç.'nin, adresine gelen paketten telefon yerine hediyeler çıkınca firmaya ulaşmaya çalıştı. Firmadan yetkili biriyle muhatap olamayan E.Ç., Tüketici Koruma Derneği'ne (Tükoder) başvurdu. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Tükoder Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, kapıdan satışlarda ve mesafeli satışlarda tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Özalp, 'Bir tüketicimiz bu konuda mesafeli satıştan bir cep telefonu beğenerek sipariş ediyor ve cep telefonu yerine kendisine bir kol saati ve parfüm gönderiyorlar. Kendisi bu saate ve parfüme 80 TL para ödemiş ancak beklediği telefon yerine hediyeler gelince derneğimize müracaat etti.


nbsp;Telefon siparişi verdi içinden bu çıktı


Kendisine yasanın vermiş olduğu hakkı kullanacağız. Mesafeli satışlarda 14 gün içinde cayma hakkı bulunmaktadır. Cayma hakkını kullanabilmemiz için karşımızda muhatap bulmamız lazım. Kargoyla gelen bu ürüne ödeme yapılmış ancak ne faturası ne adresi ne de bizim karşı taraftan görüşebileceğimiz bir muhatap var. Biz kargodan gelen adrese cayma ihtarnamesi yazacağız. Umarım muhatap buluruz. Tüketicilerin mesafeli satışlarda ve gördükleri ürünleri güvenmedikleri yerlerden almamalarını öneriyoruz. Bu tür mağduriyetler artmaktadır. Kimse 80 TL'ye telefon vermez. Tüketiciler bu konuda duyarlı olmalı. Mesafeli satışlarda güvenmedikleri yerlerden ürün almasınlar. Karşı tarafın amacı aldatmaksa bizim de aldanmamamız gerekir' dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...