Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nefes daralması şikayetiyle gitti, kalbinde 8 delik olduğunu öğrendi

/ Kaynak: AA
Nefes daralması şikayetiyle gitti, kalbinde 8 delik olduğunu öğrendi

YAŞAM Haberleri  / AA

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan İbrahim Eldemir, nefes daralması şikayetiyle gittiği hastanede kalbinde 8 delik olduğunu öğrendi.

İbrahim Eldemir (42), esnaflık yaptığı Ereğli'de kalp çarpıntısı ve nefes daralması şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın kalbinde 8 delik olduğu saptandı.
Eldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalbinde delik olduğunu duyunca çok şaşırdığını söyledi. Son 2 aya gelene kadar kalbindeki deliklerden haberi olmadığını belirten Eldemir, "Yorgunluğum ve halsizliğim hastalığımdanmış. Ben, işim ağır o yüzden yoruluyorum sanıyordum" dedi.


"42 sene kalbimde 8 delikle yaşamışım"
Eldemir, araştırma yapılmadan önce kalbindeki delik sayının 4 olarak söylendiğini, derinine taramadan sonra 8 delik saptandığını belirterek, "42 sene kalbimdeki 8 delikle yaşamışım. Hiç fark etmedim. Hocalarım bana 'kalbinde 8 delik var' deyince çok şaşırdım. Ameliyat olacaksın denildiğini ise korktum. Çok şükür ameliyat oldum. Şu an iyiyim" diye konuştu.


"Ameliyat olmasaydı kalp ve akciğer nakli gerekirdi"
Özel Konya Medicana Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş, Prof. Dr. Aykut Düzenli ile hastayı kontrol ettiklerini söyledi.
Düzenli'nin incelemeler sonucunda hastanın kalbinde delikler olduğunu tespit ettiğini dile getiren Görmüş, şunları kaydetti:
"Enteresan olan hastamızın kalbinde 8 delik vardı. Bu 8 delik benim şimdiye kadar gerek ulusal, gerek uluslararası basında ve literatürde görmediğim bir rakam. Çok ender bir durum. Günümüzde bir veya iki delik olduğunda kasıktan girerek o delikleri kapatıyorlardı. Ancak birden fazla delik fark edilince küçük bir kesi yapılarak ve kalbin etrafından aldığımız zarlarla kapattık. Güzel bir ameliyat oldu. Eğer ameliyat olmasaydı hastamızda sağ kalp yetmezliği gelişirdi. Zamanla kalp-akciğer yetmezliği tablosuna kayardı. O zaman da hastaya kalp ve akciğer nakli yapmak gerekirdi. Şimdi olmasa da ilerisi için sıkıntı oluşturacaktı. Ameliyat ettikten sonra durumu düzeldi. İnşallah 1-2 gün içinde evine göndereceğiz."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...